FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________

 

LÉTESÍTMÉNYEINK


 

 

TURISTAÚT A PUSZTATEMPLOMHOZ - A 2009-ben létesített túraút Lajosmizse első turistaútja. A település központjából vezet a Pusztatemplomhoz. Hosszúsága 10 kilométer.
A ZÖLD SÁV jelzést felnőttek és gyerekek közösen festették, elkészítése 5 délutánt vett igénybe.

Képek a túraút életéből:  Jelzésfestés    A túraút avatása


 

 

 

MIZSE NÁDOR-PIHENŐ - A Pusztatemplomot évről évre egyre több látogató keresi fel. Ezért építeni akartunk építeni egy padból-asztalból álló pihenőt a rom közelében, hogy legalább leülhessen, aki akar. Elhatározásunkat 2009 nyarán tett követte. Jelentős társadalmi munkával, sok ember összefogásával, megépítettük, majd a helyszínen fel is állítottuk a pihenőt. A faipari kivitelezés és az asztal szép feliratozása Kun Zsolti munkája volt.
A pihenő avatása, a szintén ezen a nyáron felfestett, Lajosmizse - Pusztatemplom túrútvonal  átadásával egy időben zajlott, 2009 augusztusában.
Aztán váratlan dolog történt: 2010 májusának elején ismeretlenek szétverték, a földből kiszaggatták a padokat és az asztalt. Annyira elkeseredtünk, hogy nem is akartuk felújítani, de aztán augusztusban csak nekiveselkedtünk, és szép csendben, minden avatást nélkülözve, megerősítettük és visszaállítottuk a Mizse nádor-pihenőt. A pihenő azóta tájképileg hozzánőtt a Pusztatemplom romjához, és napi szinten használják, többségében jóérzésű és kulturált emberek.

Képek és írások a pihenő életéből:    A pihenő készítése     A pihenő avatása    A szétvert pihenő    Az újjáépített pihenő

 

MIZSEI ÓRIÁS TÚRAÚT - A 2011-ben létesített Mizsei Óriás túraút a Pusztatemplomtól induló, 10 kilométeres körtúra, mely felfűzi a Mizse nevű településrész néhány természeti és történelmi látnivalóját.
A turistautat ZÖLD SÁV és ZÖLD KERESZT jelzéssel jelöltük, gyerekekkel közösen festettük.
A túraút ITINERE - két oldalas nyomtatvány formájában - letölthető ITT.

Képek a túraút életéből:   Útvonalbejárás 1.    Útvonalbejárás 2.    Jelzésfestés 1.    Jelzésfestés 2.    Jelzésfestés 3.    Jelzésfestés 4.   A túraút avatása   


 

 

MIZSEI ÓRIÁS-PIHENŐ - A 2011-ben létesített Mizsei Óriás túraút egyik fő állomása, a névadó öreg tölgy alatt épített pad és asztal, amely elmésen a fenti nevet kapta. A lombsátor takarásában megbúvó építmény a ritkán arra tévedők kedvelt pihenőhelye lett.

Pihenő építése

 


 

 

TÓPARTI-PIHENŐ - Az Iskola-tó partján régóta szükséges volt már padok és asztalok elhelyezése. Bár nem egy civil csoportosulás feladata lett volna átvállalni önkormányzati feladatot, mégis vállaltuk, hogy megcsináljuk. Az önkormányzat annyival járult hozzá a kivitelezéshez, hogy öreg juharfák anyagát átadta nekünk, amiből mi saját költségből, sok tucat társadalmi munkával létrehoztuk azt, ami nyomokban még ma is látható a tó parti füzek alatt...

Pihenő építése

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz