FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(274.) TURISTAÚT JELZÉSFESTÉS LAJOSMIZSÉN 1.


Idõpont: 2011. július 16. szombat
Táv: 5 km


A Mizsei Óriás túraút jelzésének felfestését kezdtük el a mai napon. A nagy melegre való tekintettel csak délután találkoztunk a Pusztatemplomnál, aztán egy három és fél órás (nem óriás!) sétával két és fél kilométeres szakaszt készítettünk elõ kétkézvonóval és metszõollóval, illetve festettünk fel fehér alappal. Ennyi idõ alatt ennyit lehet megcsinálni.
Azt, hogy ez a munka nem is olyan könnyû, addig senki sem gondolja, amíg ki nem próbálja. Amikor meg kipróbálja, már nem is érdekli a nehézség, csak az önfeledt, gyermeki alkotóvá válás, a semmibõl, valami megteremtésének az öröme. Ez az érzés öntött el minket is ezen a napon - azokat is, akik elõször csinálták, és azokat is, akik már rutinosabbak voltak. Létrehozni valamit, ami addig nem létezett, és ezzel talán örömet okozni az embereknek, minden fáradtságot, meleget, idõt megér!
Már fél hét is elmúlt, amikor visszaértünk a romhoz. Itt némi tisztálkodás után nekiestünk a sültzsíros kenyérnek és az elõre behûtött, és a kocsikban nem is nagyon felmelegedett görögdinnyéknek. Mindent eltüntettünk. Aztán sokat beszélgettünk, még többet nevettünk. Például azon, amikor Palika leült a földre, és mindkét lábát a nyakába tette, és mivel így nem tudott egyensúlyban maradni, egyszerûen eldõlt. De nem egyszer, hanem vagy tízszer!
Sokat fényképeztünk a Nap és a (teli) Hold fényjátékáról, a fény-sötétség ellentétrõl is. A mellékelt képek mutatják, mennyire sikerült.
A dolog - és nem csak az éjszakába nyúló piknikezés - folytatást kíván, és ahogy tudunk, ismét kimegyünk Mizsébe, azon belül is Lajosmizse legszebb és legnyugodtabb helyére, ahol az Ég egyszerûen minden év- és napszakban fantasztikus csodákat tartogat - vagyis a Pusztatemplomhoz...
 

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Együtt festett: Balog Csaba, Blahut Pál, Nagy Irén, Polyák Nikolett (Kecskemét), Rafi kutya (Kecskemét) - õ nem festett, Spiegelberger Tamás, Szekeres Zoltán (Kecskemét) és Török Mária.
 

 

Sok bába közt...

 

Palika

 

Ircsike

 

 Kezdünk belejönni

 

Kétketted

 

Niki

 

Hármasban

 

 A munka gyümölcse

 

Esküvõi meghívó

 

Napnyugta elõtt

 

Nyakigláb

 

Megunhatatlan

 

 Torony iránt

 

Angyal suhan el felettünk

 

Ezredik ég

 

Égitest tagadása

 

 Asztalunkra csöpög a Hold

 

Zoli keresztje

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz