FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(274.)  MUNKATÚRA - JELZÉSFESTÉS 1. (A PUSZTATEMPLOMTÓL A PALOTAI-SAROKIG)


Időpont: 2011. július 16. szombat
Táv: 5 km


A Mizsei Óriás túraút jelzésének felfestését kezdtük el a mai napon. A nagy melegre való tekintettel csak délután találkoztunk a Pusztatemplomnál, aztán egy három és fél órás (nem óriás!) sétával két és fél kilométeres szakaszt készítettünk elő kétkézvonóval és metszőollóval, illetve festettünk fel fehér alappal. Ennyi idő alatt ennyit lehet megcsinálni.
Azt, hogy ez a munka nem is olyan könnyű, addig senki sem gondolja, amíg ki nem próbálja. Amikor meg kipróbálja, már nem is érdekli a nehézség, csak az önfeledt, gyermeki alkotóvá válás, a semmiből, valami megteremtésének az öröme. Ez az érzés öntött el minket is ezen a napon - azokat is, akik először csinálták, és azokat is, akik már rutinosabbak voltak. Létrehozni valamit, ami addig nem létezett, és ezzel talán örömet okozni az embereknek, minden fáradtságot, meleget, időt megér!
Már fél hét is elmúlt, amikor visszaértünk a romhoz. Itt némi tisztálkodás után nekiestünk a sültzsíros kenyérnek és az előre behűtött, és a kocsikban nem is nagyon felmelegedett görögdinnyéknek. Mindent eltüntettünk. Aztán sokat beszélgettünk, még többet nevettünk. Például azon, amikor Palika leült a földre, és mindkét lábát a nyakába tette, és mivel így nem tudott egyensúlyban maradni, egyszerűen eldőlt. De nem egyszer, hanem vagy tízszer!
Sokat fényképeztünk a Nap és a (teli) Hold fényjátékáról, a fény-sötétség ellentétről is. A mellékelt képek mutatják, mennyire sikerült.
A dolog - és nem csak az éjszakába nyúló piknikezés - folytatást kíván, és ahogy tudunk, ismét kimegyünk Mizsébe, azon belül is Lajosmizse legszebb és legnyugodtabb helyére, ahol az Ég egyszerűen minden év- és napszakban fantasztikus csodákat tartogat - vagyis a Pusztatemplomhoz...


Együtt festett:
Balog Csaba, Blahut Pál, Nagy Irén, Polyák Nikolett (Kecskemét),
Rafi kutya (Kecskemét) - ő nem festett, Spiegelberger Tamás, Szekeres Zoltán (Kecskemét) és Török Mária.


 

Sok bába közt... Palika Ircsike  Kezdünk belejönni Kétketted Niki
Hármasban Esküvői meghívó  A munka gyümölcse  Torony iránt Napnyugta előtt Nyakigláb
Megunhatatlan Angyal suhan el felettünk Ezredik ég Égitest tagadása  Asztalunkra csöpög a Hold Zoli keresztje

 

 

 

 

a

"Jelet hagyni!" (Cseh Tamás)

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz