FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 

 

2018 MÁJUS - A Petőfi Túrakör, tíz évi működés után, 2017 júniusában elvileg befejezte működését, de az elmúlt évben megszámlálhatatlan jelzést, sajnálkozást, hívást, sóhajt és reményteli mosolyt kaptam az emberektől, az elmaradt túrák hiánya kapcsán, annyian igyekeztek kapacitálni, hogy folytassuk, hogy ne hagyjuk veszni a rengeteg élményt, értéket; egyesek odáig merészkedtek, hogy a Túrakört egyedülálló kezdeményezésnek tartották, ami egy valódi kincs.
Sokat gondolkodtam, mi lenne a jó, de sokáig semmiféle késztetést nem éreztem a folytatást illetően, nagyon úgy nézett ki, egy életre elég volt a túrákból. Ennek okait bárki olvashatja a fenti linken, de megérteni csak az tudná, aki csinált már megközelítően hasonló dolgot: több mint 500 túrát megszervezni és levezetni, több ezer emberért felelősséget vállalni, heti rendszerességgel több mint 12.000 órát dolgozni teljesen ingyen, minden anyagi és erkölcsi támogatás nélkül, a hivatalos könyezet - település, megye, régió - totális közönye és érdektelensége mellett.
A mostani, 2018 májusi állapot szerint, mégis a folytatás mellett döntöttem. Igyekszem embereket bevonni a természetjárás gyakorlásába és népszerűsítésébe, ugyanakkor persze ki kell majd találni, hogyan lehetne mégis erkölcsi és anyagi támogatást szerezni ehhez a küldetéshez; mert önmagában csak túrázgatni teljességgel értelmetlen.
Ez egy komplexebb ügy, mely a természetjárás mellett vagy együtt azzal, de szól helyismeretről, hagyományokról, a Felső-Kiskunság és persze Magyarország megismertetéséről, a természetes és épített környezet értékeinek védelméről, Petőfi Sándor és a szabadságharc hagyományának ápolásáról, új értékek teremtéséről, stb...
Ezeket visznt csak úgy lehet tovább csinálni, eddigi eredményeinkre büszének lenni, újabbakat elérni, ha valaki/valakik végre értéket látnak a Túrakörben.
Hosszabb távon csak akkor lehet működni - és nem veszteni el a lelkesedést -, ha lesznek társak, támogatók
NEM CSAK! a túrázáshoz, hanem a korábban említett célok jövőbeni eléréséhez is. Ha nemcsak a világhálón követnek minket sokan, hanem meg is mozdulnak velünk, ha nemcsak túrázni akarnak sokan, hanem hajlandóak is TENNI a céljainkért, és főleg: ha nemcsak kivenni akarnak az élmények, értékek kosaírából, hanem hajlandóak lesznek beletenni is.
Fentiek fényében, szívesen látunk minden őszinte szándékkal érdeklődő embert, kortól és nemtől függetlenül.
Szeretettel  várjuk régi társainkat és az új csatlakozni vágyókat is.
Bárkit befogadunk, aki valóban csapatunk tagja akar lenni, de akiknek csak pót-megoldásként jönnénk számításba, azok inkább keressenek másik csoportot.

Egyelőre itt tartunk.

Ha meg szeretnéd tudni, mikkel foglalkoztunk, hol túráztunk az első 10 évünkben, akkor keresgélj az  ARCHÍVUMBAN.

Ha pedig érdekelnének programjaink, akkor érdeklődj üzenetben:  santaoz@freemail.hu   vagy keress minket a FACEBOOK-on.

 

Minden rokonom!

Sántaőz

 

 

a

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián bölcsesség)

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz