FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________

 

ELMENT VÁRADI LACI... (2011)

 

 

Váradi Lacival személyesen 2010-ben, az Alföld Turista Egyesület Petőfi Emléktúráján ismerkedtünk meg, Mezőberényben. Hoffmann Ádámmal egész nap nagyon kedves és segítőkész házigazdáink voltak vezetett túrájukon. Nagy szeretettel és nem kevés iróniával beszéltek Petőfi Sándorról, akinek a korabeli faluban nem volt éppen jó híre. Laciék meséltek arról, hogy menekült a Költő lányos házak ablakából, hogy lopott csirkét és menekült kerítéseken átmászva. Lényükből egy vidéki kisváros hagyománytisztelő és természetbarát polgárainak kisugárzása áradt.
Laci alapító elnöke volt az Alföld Turista Egyesületnek, legnagyobb tájegységünk egyik legrégebbi és talán legmeghatározóbb csapatának. Alföldi csoportként nagyon fontosnak tartották a síkvidéki túrázás népszerűsítését, Petőfi hagyományainak ápolását, lakóhelyük és tágabb környezete megismertetését az ország más szegleteiben élőkkel. Részben nevéhez fűződik a Körös teljesítménytúrák kitalálása és huszonhét éven át való megrendezése. Ez a túra az első ilyen jellegű sportesemény volt az Alföldön.
Másodszor és egyben utoljára Tápiószelén, az idei Téli Sóúton gyalogoltunk egymás mellett, sokat beszélgetve. Atyai jótanácsokkal, sokszor az enyémhez hasonló véleményekkel látott el minket. Hasonló gondokkal küzdöttek Ők is Mezőberényben, mint mi itthon.
Lacit igazából csak futólag ismerhettük, de mindig jó szívvel emlegettük a Őt és a "BERÉNYIEKET", és ahol csak tudtuk, méltattuk tevékenységüket, a magunk szerény módján. Nagy mértékben meghatározó Példaképeink Ők, és maradnak is azok, akár a Földön, akár az Égi Ösvényeken gyalogolnak tovább!
Kedves Laci, a Nagy Szellem adjon Neked örök fényességet!

 

Minden rokonom!

Sántaőz

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz