FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(541.) MAJÁLIS LADÁNYBENÉN


Időpont: 2017. május 1. hétfő
 

Ma először vettünk részt a ladánybenei Majálison, közösen főztünk az iskola tanáraival, szülőkkel, ismerősökkel. Több mint két tucat ember szorgoskodott, iletve a többség javarészt iszaogatot, beszélgetett, de ez is fontos, mármint a kapcsolatépítés a helyi erőkkel. Ugyanis Ladánybenén lesz e hét pénteken a túrafotókiállításunk, és jó alkalom volt ez a nap arra, hogy kicsit propagáljuk tevékenységünket, felkeltsük a beneiek érdeklődését a természetjárás iránt, és megíhvjuk őket a kiállításra. Mindegyik részfeladatot jól teljesítettük, de meglepetéssel tapasztaltam, hogy nem nagyon kellett bemutatni magunkat, a Facebook-nak köszönhetően, hétről hétre sokan látják túraalbumainkat, olvassák beszámolóinkat. És ez jó. Az is jó, hogy sokan tervezgetik a velünk való túrázást, ehhez majd igyekszünk még megfelelő helyeket, alaklamakt felkínálni.
Halápi Robi főzte a "Petőfi gulyást", mellyel ugyan nem értünk el helyezést, viszont megetük mind a 40 litert. Ennél jobb minősítés nem is kell egy ételnek, amimajdnem 20 hozzávalóból készült.
Délután elköszöntünk a ladánybenei vendéglátóinktól, megköszönve a lehetőséget és remélve, hogy lesznek még közös összejöveteleink, túráink is akár.
Azt hiszem, sikerült a falusiakat felcsigázni a kiállításra, sokan mondták, hogy jönnek. Szeretettel várunk minden helyi és vidéki érdeklődőt!
Mindenkinek mindent köszönünk.
 

 

Minden rokonom!

 

 

Sántaőz

 

 

Alapanyagok egy része Egy másik adag A hús előkészítése Halápi Robi főz A kész Petőfiű gulyás A zsűri adagja
Aki mer, az jóllakik Jani mert Csendben eszegetünk Saját adag Mózesék is befutnak a végére Megyünk haza!

 

 

 

 

 

a

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz