FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(541.) MAJÁLIS LADÁNYBENÉN


Időpont: 2017. május 1. hétfő


Ma elõször vettünk részt a ladánybenei Majálison, közösen fõztünk az iskola tanáraival, szülõkkel, ismerõsökkel. Több mint két tucat ember szorgoskodott, iletve a többség javarészt iszaogatot, beszélgetett, de ez is fontos, mármint a kapcsolatépítés a helyi erõkkel. Ugyanis Ladánybenén lesz e hét pénteken a túrafotókiállításunk, és jó alkalom volt ez a nap arra, hogy kicsit propagáljuk tevékenységünket, felkeltsük a beneiek érdeklõdését a természetjárás iránt, és megíhvjuk õket a kiállításra. Mindegyik részfeladatot jól teljesítettük, de meglepetéssel tapasztaltam, hogy nem nagyon kellett bemutatni magunkat, a Facebook-nak köszönhetõen, hétrõl hétre sokan látják túraalbumainkat, olvassák beszámolóinkat. És ez jó. Az is jó, hogy sokan tervezgetik a velünk való túrázást, ehhez majd igyekszünk még megfelelõ helyeket, alaklamakt felkínálni.
Halápi Robi fõzte a "Petõfi-gulyást", mellyel ugyan nem értünk el helyezést, viszont megettük mind a 40 litert. Ennél jobb minõsítés nem is kell egy ételnek, a mimajdnem 20 féle hozzávalóból készült.
Délután elköszöntünk a ladánybenei vendéglátóinktól, megköszönve a lehetõséget és remélve, hogy lesznek még közös összejöveteleink, túráink is akár.
Azt hiszem, sikerült a falusiakat felcsigázni a kiállításra, sokan mondták, hogy jönnek. Szeretettel várunk minden helyi és vidéki érdeklõdõt!
Mindenkinek mindent köszönünk.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz
 
 

 

Alapanyagok egy része

 

Egy másik adag

 

A hús elõkészítése

 

Halápi Robi fõz

 

A kész Petõfi-gulyás

 

A zsûri adagja

 

Aki mer, az jóllakik

 

Jani mert

 

Csendben eszegetünk

 

Saját adag

 

Mózesék is befutnak a végére

 

Megyünk haza!

 

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz