FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(464.) TÚRA A KISIZSÁKI-BUCKÁKNÁL


Időpont: 2015. január 31. szombat
Útvonal: Biczó-csárda - Tájház - Balogh-hegy - Ugri-szőlők - Tájház
Táv: 9 km


Itt még nem jártunk. A Kisizsáki-buckák, és legmagasabb pontja, a Balogh-hegy. Nem biztos, hogy sok embernek mond ez valamit.
Zsolti vezetésével indultunk neki a mai etapnak a Biczó csárda tájháza mellől. Néhány centi hó, amelyen ragyogott egész délelőtt az egyre erősödő napsütés. Fény és árnyék állandó váltakozása.
Biztos vannak, akik legyintenek ilyen helyekre, túrákra, és azokra, akik ilyen helyeken túráznak. Mi rájuk legyintünk. Hogy lehet az, hogy ilyen szépségekre valaki ne legyen kíváncsi? Hogy élhetnek emberek ezrei ebben az országban anélkül, vallhatják magukat  úgy magyarnak, hogy nem ismerik Magyarországot? Hogy lehet valaki jászkun, vagy kiskun, verheti a mellét, ha nem látott még semmit a Kiskunság rejtett szépségeiből, nem túrázott egyetlen egyszer sem a Duna-Tisza közén?...
Fel kéne fogniuk az embereknek, hogy kincsek között élnek. Ne idegen népek, országok kincsei között akarjanak fényképezkedni, sztároltatni magukat, mert nagyon ciki, különösen, ha a saját országukat, népük, őseik hagyatékát nem ismerik. Ez több, mint blama. Ez mulasztás!
Gyertek az Alföldre túrázni! Garantáljuk, hogy se megbánni, se elfelejteni nem fogjátok!

Minden rokonom!

Sántaőz
 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Dömötör Zsolt (Kecskemét), Donka Ottó, Dorogi László (Kecskemét), Halasi Mariann, Juhász Rózsa (Kecskemét), Sutus Mónika, Székely Gábor (Kunszentmiklós) és Varga Istvánné Borika.

 

 

Biczó csárda tájháza Fény és árnyék a havon A ház belülről Még mindig a tanya Az új jelzés Dicsfény
Zöld csillagok Itt is vannak buckák! Ég és föld összeér Kilátás a Balogh-hegyről Kunbaba és a bébiszitter Ilyen ereszkedőt!
Elágazásban Régi izsáki határkő "Dönti Peti fája" Az idő gyűrűjében Régi tanya... ...romokban


 

 

 

a

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz