FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(418.) KERESZTSZENTELÉS FELSŐLAJOSON


Időpont: 2013. október 6. vasárnap


Ma délután részt vettünk Lajosmizse 62. keresztjének felszentelésén, Felsőlajoson. A keresztet Szigetvári Antal és felesége, Bujdosó Krisztina kívánta felállítani, saját házuk kerítésénél, az új Tanyacsárda mellett. A kereszt készítésének ideje alatt azonban a feleség meghalt, így a szentelést már nem érhette meg...
A Szigetvári házaspár már egy tucat keresztet újított fel Lajosmizsén az elmúlt évtizedben, és szerettek volna egy sajtot is. A tragédia után azonban biztosra mondható, hogy ez az utolsó keresztállítása Antalnak. A keresztállításban társként részt vett Kollár László vállalkozó és felesége, Sebestyén Mária.
A szentelésen több mint száz ember vett részt, és három pap is beszélt. Az ünnepség meghitt volt és szívet melengető, de az állító fájdalma, a feleség hiánya végig érezhető volt.
Mi is ott voltunk, a Túrakör részéről hatan. Reményeink szerint a helyi keresztek állításának, felújításának szép sorozata tovább folytatódik, és az eddigi 62 útmenti kisemlék további szép darabokkal gyarapodik.


Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Csonka Zoltán (Dabas), Dömötör Zsolt (Kecskemét), Szőke Tímea (Dabas) és Varga Istvánné Borika.


 

 

a

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz