FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(350. JUBILEUMI TÚRÁNK)  TÚRA A NAGYKŐRÖSI HATÁRBAN


Időpont: 2012. május 9. szerda
Útvonal: Ceglédi út - Megyehatár - Sasülő-fa - Lajos-hegy - Mizsey-major
Táv: 11 km


A mai napon a nagykőrösi határban túráztunk, végig lajosmizsei oldalon, Alsólajos kevéssé járt részein csavarogtunk, koleszos gyerekekkel. A táj szép volt, szinte végig erdő, kevés szántóföldi kultúrával, néhány lakott és sok romos tanyával. A hangulat a szokásos volt, a résztvevők jól érezték magukat, ahogy annak lenni kell.
A mai túra volt a 350. rendezvényünk. Méltóképpen azokkal a gyerekekkel ünnepeltük ezt a jubileumot, akikkel az elmúlt három évet nagy részben végigtúráztuk...
A gyerekek a leghálásabb közönség, nem csapják be az embert, feltétel nélkül tudnak örülni bármilyen túrának vagy látnivalónak, és a leginkább várják mindig a következő alkalmat. Mindig lehet rájuk számítani, amit rájuk bízunk, örömmel megcsinálják, jó szívvel segítenek, nem számít nekik esik vagy fúj, és hajlandóak mindenre, csak túrázhassanak!
Hasonló mentalitású
FELNŐTTEKBŐL is kellett volna az elmúlt években jó néhány, akikre minden körülmények között lehet számítani, nem keresnek állandóan kifogásokat, és JÓ SZÍVVEL vettek volna részt egy kis, vidéki túracsapat életében.
Felnőttek! Tanuljatok gyermekeinktől, mert van mit...


Ezen a napon együtt túrázott: Aranyos Beáta, Balog Csaba, Baranyi József, Bujdosó Bettina, Bujdosó László, Gazdag Barbara, Góbi Jennyfer, Horgas Ágnes, Kanyik Imre, Keskeny Julianna, Kolompár László, Kun Szabolcs, Rucz Dia és Zsikla Roland.


 

Lefordulunk a Ceglédi útról Nyárfák (nem utoljára) Öreg kőrisek Régi "jászberényi" határkő Az első őzláb idén Rom urai
"Méneseknek nyargaló futása..." Szamaras Pali tanyája a határon Havazás nyárfaizé formájában Átszűrt fény Szép évszak ez! "J(ász) B(erény) 1832"
Csillagvirág Galagonyák a réten Kidőlt fán Sűrűség Laskás-fa Sasülő-fa
Kanyarban Valami Nyitvatermő vallatása Árokparton 350! (Rendhagyó csoportkép) Les alja
Jimike és Rolcsi Jenny Juliska és Dia Szabi Ági Árokba borultunk
Mizsey-major hodályai Kis tanya A kúria romjai Tetőfedők Mellékép' Nap, fa, romok

 

 

 

 

a

"Dugjuk össze fejünket, és gondoljuk ki közösen, milyen jövőt adhatunk gyermekeinknek!" (Ülő Bika, sziú főnök)

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz