FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(261.) KIRÁNDULÁS TISZAALPÁRON ÉS TŐSERDŐN


Időpont: 2011. május 26. csütörtök
Táv: 5 km


Az iskola speciális tagozatának egyik osztályával a mai napon Tiszaalpáron és a Tőserdőben kirándultunk. Az Alpári-rétek víz alatt álltak, távcsővel lestük a madarakat, utazást tettünk az Árpád-korban is, egy földváron és egy faluban, majd a Tőserdő ártéri erdejében sétáltunk, aztán jégkrém, játék, és még mennyi minden érdekes dolog.


Ezen a napon együtt kirándult: Balog Csaba, Baranyi Béla, Dorcsák Tibor, Feró László, Lakatos Éva, Lakatos Ferenc, Marton Bálint, Patai Ferenc, Pinczel Máté és Szemánné Nagy Gizella.

 

A tiszaalpári földváron Az Alpári-rétek Nem hiszünk a szemünknek Házbelső Kosármúzeum Petőfi Alpáron
Trianoni emlékmű Máté Élet a fán Holtág partján Béla úrvezető Betértünk Nyárlőrincre is

 

 

 

a

"Ha ezen a tájon élsz, és őseid porladnak ebben a földben, akkor elhiszem, hogy erősen kötődsz ehhez a vidékhez. A bőr színét nem lehet megváltoztatni. Nem vagyok felhatalmazva, hogy az embereket aszerint ítéljem meg, milyen fajhoz tartoznak. Minden, amit erről gondolok, az az, hogy mindannyian virágok vagyunk a Nagy Szellem kertjében. Másmilyennek látszunk, de mindannyiunknak közös gyökerünk: a Föld Anya." (ismeretlen indián főnök)

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz