FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(301.)  FÁKLYÁS TÚRA 1956 TISZTELETÉRE


Időpont: 2011. október 19. szerda
Útvonal:
Lajosmizse - Tarnay-dűlő - Pető-dűlő - Pusztatemplom
Táv:
10 km


Méltóképpen szerettünk volna megemlékezni az 1956-os forradalomról és annak hőseiről, így ismét fáklyás túrát bonyolítottunk le a Pusztatemplomhoz. A résztvevők ezúttal is kollégista gyerekek voltak nagyrészt, de velünk tartott Csilla néni, valamint Niki és Zoli is, Kecskemétről.
Jó hangulatban, sokat rohangálva, de azért az ünnephez méltó komolysággal gyalogoltunk - főleg a táv vége felé, amikor már erre külön is felhívtam a figyelmet. Ahogy sötétedett, úgy látszódott egyre jobban a fáklyák fénye a pusztában, és adott egyre szebb hangulatot a kint létünknek.
A romnál és a kereszteknél csoportképeket készítettünk, a Mizse nádor-pihenőnél megemlékeztünk a forradalom gyermek hőseiről, megbeszéltük, hogy lehetünk mi is, békeidőben mindennapokban is hősök. Mi így emlékezünk...


A mai napon együtt túrázott:
Aranyos Beáta, Balog Csaba, Balogh István, Balogh Szabolcs, Bujdosó Bettina, Bujdosó László, Hicsár Melinda, Horgas Ágnes, Kanyik Imre, Kató Alexandra, Keskeny Julianna, Kovács Imre, Mészáros László, Polyák Nikolett, Pozsgai Alexandra, Rucz Diána, Szabó János, Szekeres Zoltán, Tormásiné Murinai Csilla, Tormási Csilla és Török Mária.

 

 

A Kollégium előtt

Körforgalom előtt Kezdünk belejönni Borul Napszűrő Bettike
Nem kukoricázunk Legelőn Hagyásfánál Sorompó Sebestyén-kereszt Kettős érzés
Szürkül Kereszt alatt Zoli és Bettike Bea és Niki A romnál Megemlékeztünk...

 

 

 

 

a

"A fehér ember azt mondta, hogy mindenki számára létezik szabadság és egyenlőség. Mielőtt idejött volna, mi már szabadok és egyenlőek voltunk, és épp ez az, amiért kiirtott minket. És ezt soha sem bocsájtjuk meg neki." (indián bölcsesség)"

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz