FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(271.)
CSEMŐ VIRÁGÜNNEPE TELJESÍTMÉNYTÚRA


Idõpont: 2011. július 2. szombat
Útvonal: Csemõ - Gyurka-domb - Vett út - Zöldhalom - Putrisarki-erdõ - Csemõ
Táv: 18 km


"Ezen a túrán sajnálatos módon csak Édesanyámmal ketten tudtuk képviselni a Petõfi Túrakört, ami a körülmények tekintetében szomorúsággal töltött el, másrészt nagy megtiszteltetés volt ez számomra... gondoltam is sokat a Túrakörösökre!
A megbeszélteknek megfelelõen indultunk útnak Kecskemétrõl autóval, és ezután is minden a terv szerint haladt, gyorsan odaértünk a falu központjában lévõ rajthelyhez, ahonnan a gyors regisztráció után szélnek eresztett minket a szervezõ úr. A városból kivezetõ úton, rácsodálkoztunk a rendezett udvarokra, utcákra, ezt tárgyalgatva hamarosan a Gyurka-dombi kilátónál találtuk magunkat. Itt kissé összetorlódtunk, ugyanis nem volt még pecsételõ hely, pedig nem kevesen gyûltünk már össze, amikor befutottak az elsõ pont õrei. Kedvesek és aranyosak voltak, megkaptuk a csokit és a „beírást” és már ott sem voltunk. Elõször erdõk, majd tanyák között folytattuk utunkat, majd egy rétre érve tehenek mellett mentünk el, ahol Anyukámból kibújt a kisördög, mindenképpen szeretett volna egy közös képet velük… a fényképezkedés közben annyira közel szeretett volna menni hozzájuk, hogy véletlenül hozzáért a villanypásztorhoz, ami balszerencséjére még mûködött is…
Ezután a kis malõr után aszfaltútra érkeztünk, majd ismét betértünk egy dûlõ útra, ahol már várt is minket a következõ ellenõrzõpont. A szokásos ceremónia után róttuk tovább jókedvûen a kilométereket, hol erdõben, hol tanyák között, majd lassan beérkeztünk Csemõ-Zöldhalomra, ahol elidõztünk kicsit a Ladányi-emlékháznál. A faragott Ladányi portrénál még egy képre is jutott idõ. Egy ideje már aszfaltúton haladtunk, ami a tájház (pecsét, pihi, és nagyon rossz ízû ivóvíz…) után szerencsére lágyabb talajra váltott, ez kitartott egészen a falu széléig. Elõtte a Putrisarki erdõt céloztuk meg, ez a szakasz meglehetõsen hosszúnak tûnt, de szerintem nem csak nekem, ez jelentette talán a túra holtpontját. Az erdõ és a környék szépsége azért kárpótolt a fáradtságunkért, na meg az utolsó ellenõrzõponton kapott csoki, is életben tartott minket. A falu központja felé haladva már érzõdött az ünnepi hangulat; kirakodóvásár, mulatozás, bográcsozás várt minket, ám elõtte még a mûvelõdési házat is útba kellett ejtenünk, ami azért volt nehéz, mert a falunap kellõs közepén kellett áthaladnunk, a jól megérdemelt gulyás illatozását érezve! De megcsináltuk, és ennek eredményeképpen egy-egy kitûzõvel és emléklappal lettünk gazdagabbak, ill. a Tápiószelei Kupa teljesítõjeként én még egy nagyon szép kupát is hazavihettem (a közös szülinapra és az eddigi teljesítményekre való tekintettel még Niki is kapott)!
A túrán tehát semmiben nem szenvedtünk hiányt, és ahogyan azt már megszokhattuk, a szervezõ úr mindent megtett annak érdekében, hogy mindenki jól érezze magát! És ismét bebizonyosodott, hogy lehet jókat túrázni az Alföld kellõs közepén is!!"

Szekeres Zoli (Petõfi Túrakör)

 

A képeket Szekeres Zoli készítette. Köszönjük!
 

Ezen a napon együtt túrázott: Szekeres Zoltán (Kecskemét) és Szekeres Zoltánné Marcsi (Kecskemét).

 

 

Csemõ központjában

 

A Gyurka-dombi kilátó

 

Tájház Zöldhalomban

 

Tisztás a Putrisarki-erdőben

 

Nyiladék

 

Ellenõrzõpont

 

 Csoportkép

 

Beérve a faluba

 

Megcsináltam!

 

Szökõkút

 

Mindent virág borít

 

Gulyásleves ebédre

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz