FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(271.) CSEMŐ VIRÁGÜNNEPE TELJESÍTMÉNYTÚRA


Időpont: 2011. július 2. szombat
Útvonal: Csemő - Gyurka-domb - Vett út - Zöldhalom - Putrisarki-erdő - Csemő
Táv: 18 km


"Ezen a túrán sajnálatos módon csak Édesanyámmal ketten tudtuk képviselni a Petőfi Túrakört, ami a körülmények tekintetében szomorúsággal töltött el, másrészt nagy megtiszteltetés volt ez számomra... gondoltam is sokat a Túrakörösökre!
A megbeszélteknek megfelelően indultunk útnak Kecskemétről autóval, és ezután is minden a terv szerint haladt, gyorsan odaértünk a falu központjában lévő rajthelyhez, ahonnan a gyors regisztráció után szélnek eresztett minket a szervező úr. A városból kivezető úton, rácsodálkoztunk a rendezett udvarokra, utcákra, ezt tárgyalgatva hamarosan a Gyurka-dombi kilátónál találtuk magunkat. Itt kissé összetorlódtunk, ugyanis nem volt még pecsételő hely, pedig nem kevesen gyűltünk már össze, amikor befutottak az első pont őrei. Kedvesek és aranyosak voltak, megkaptuk a csokit és a „beírást” és már ott sem voltunk. Először erdők, majd tanyák között folytattuk utunkat, majd egy rétre érve tehenek mellett mentünk el, ahol Anyukámból kibújt a kisördög, mindenképpen szeretett volna egy közös képet velük… a fényképezkedés közben annyira közel szeretett volna menni hozzájuk, hogy véletlenül hozzáért a villanypásztorhoz, ami balszerencséjére még működött is…
Ezután a kis malőr után aszfaltútra érkeztünk, majd ismét betértünk egy dűlő útra, ahol már várt is minket a következő ellenőrzőpont. A szokásos ceremónia után róttuk tovább jókedvűen a kilométereket, hol erdőben, hol tanyák között, majd lassan beérkeztünk Csemő-Zöldhalomra, ahol elidőztünk kicsit a Ladányi-emlékháznál. A faragott Ladányi portrénál még egy képre is jutott idő. Egy ideje már aszfaltúton haladtunk, ami a tájház (pecsét, pihi, és nagyon rossz ízű ivóvíz…) után szerencsére lágyabb talajra váltott, ez kitartott egészen a falu széléig. Előtte a Putrisarki erdőt céloztuk meg, ez a szakasz meglehetősen hosszúnak tűnt, de szerintem nem csak nekem, ez jelentette talán a túra holtpontját. Az erdő és a környék szépsége azért kárpótolt a fáradtságunkért, na meg az utolsó ellenőrzőponton kapott csoki, is életben tartott minket. A falu központja felé haladva már érződött az ünnepi hangulat; kirakodóvásár, mulatozás, bográcsozás várt minket, ám előtte még a művelődési házat is útba kellett ejtenünk, ami azért volt nehéz, mert a falunap kellős közepén kellett áthaladnunk, a jól megérdemelt gulyás illatozását érezve! De megcsináltuk, és ennek eredményeképpen egy-egy kitűzővel és emléklappal lettünk gazdagabbak, ill. a Tápiószelei Kupa teljesítőjeként én még egy nagyon szép kupát is hazavihettem (a közös szülinapra és az eddigi teljesítményekre való tekintettel még Niki is kapott)!
A túrán tehát semmiben nem szenvedtünk hiányt, és ahogyan azt már megszokhattuk, a szervező úr mindent megtett annak érdekében, hogy mindenki jól érezze magát! És ismét bebizonyosodott, hogy lehet jókat túrázni az Alföld kellős közepén is!!"

                                                                                                                                                                                                                                                    Szekeres Zoli (Petőfi Túrakör)
 

A képeket Szekeres Zoli készítette. Köszönjük!


Ezen a napon együtt túrázott: Szekeres Zoltán (Kecskemét) és Szekeres Zoltánné Marcsi (Kecskemét).


 

Csemő központjában A Gyurka-dombi kilátó Tájház Zöldhalomban Tisztás Putrisarki-erdő Ellenőrzőpont
 Csoportkép Beérve a faluba Megcsináltam! Szökőkút Mindent virág borít Gulyásleves ebédre

 

 

 

 

 

a

"Semmiért sem érdemes annyira élni, mint azért, hogy embereket rávezessünk a helyes útra, amin végül a Világ Szent Ereje szerint élhetnek és vándorolhatnak az idők végezetéig. " (Fekete Jávorszarvas, sziú sámán)

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz