FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(217.) TÚRA A STRÁZSA-HALOMRA


Időpont: 2010. október 9. szombat
Táv: 7 km


A mai napra egy másik program lett volna, ám megint érdektelenek maradtak a proletárok, így lefújtuk. De hogy mégse maradjunk szép élmények nélkül, kirándultunk egyet a Nagykőrösi-erdőbe. A hely nincs túl messze Lajosmizsétől, mégis nagyon izgalmas és szép volt az őszbe csavarodó erdőben túrázni.
Jelzett turistautak hiányában egy katonai térkép segítségével navigáltunk, és egyetlen kisebb bizonytalanságot nem számítva, telibe találtuk a nyiladékok, hatalmas tölgyfák között megbúvó tisztást a Strázsa-halom nevű homokdombbal. Eddigre a végig napsütéses idő már meleg is lett, aléltan pihegtünk a domb tetején, a fickósabbak még fára is másztak (ld. a képeket).
Az út mentén, annak ellenére, hogy mostanában nem esett eső, rengeteg gomba volt. Láttunk - először az Alföldön - légyölő galócát, sok őzlábat, néhány kevéssé ismert fajt, és az őzlábakból szedtünk is, és hazaérve, kirántottuk a Túratársaknak.
Ez a nap nem jött volna létre, ha megvalósul az eredeti program, így tulajdonképpen nem bánjuk, hogy a Pilis helyett a környéken csatangoltunk. Bánja az, akit egyik hely sem érdekelt...


Ezen a napon együtt túrázott:
Balog Csaba, Nagy Irén, Spiegelberger Tamás, Török Mária és Varga Istvánné Borika.

 

 

Szekérút az erdőbe Légyölő galóca Négyen az ötből Őzláb Sárgul az erdő Színes háttér
Galócák csoportban Régi sárga jel Tisztás Strázsa-halom Kilátás Ircsike
Pihenő a dombon Borika Spigi Gombászás Öreg tölgy Tuskógomba

 


 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz