FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(175.) '48-AS FÁKLYÁS TÚRA A PUSZTATEMPLOMHOZ
 

Időpont: 2010. március 16. kedd
Útvonal: Lajosmizse - Petődűlő - Pusztatemplom
Táv: 10 km
 

A mai nap ismét hagyományt folytattunk: ősszel találtuk ki, hogy október 23-án és március 15-én, szeretnénk méltóképpen adózni a forradalmak és a hősök emlékének. A gyerekek már az őszi alkalommal annyira jól érezték magukat, hogy októbertől folyamatosan csak azt kérdezték, mikor megyünk megint fáklyás túrára.
Ma. Március 15. után egy nappal ismét egy híján 20 fő vágott neki a Kollégium elől a tíz kilométeres sétának. Ami változás volt ősz óta, az az, hogy még két felnőtt, Klári és Jutka is csatlakozott hozzánk, továbbá, olyan viharos szél fújt, hogy csaknem leszaggatta a fejünket. De az ember nem azért tervez meg egy gyalogtúrát, hogy egy kis időjárási nehézség miatt lemondjuk.
A kifelé út könnyen, jó kedvűen ment, egyedül Klaudia fájós lábbal vállalt részvétele okozott némi pityergést, de a kislány annyira elszánt volt, hogy nem akart hazamenni. És becsületére legyen mondva, végig is csinálta. Ezért mindenképpen őt szavaztuk meg a Nap Hősének.
A Tarnay dűlőn, majd a Pető dűlőn haladva fél hat után értünk ki a Pap bolthoz, ahol szusszantunk egyet, majd pedig megtöltöttük a fáklyákat, és Bujdi segítségével meg is gyújtottuk.
A hátra lévő 1 kilométert énekelve, még jobb hangulatban tettük meg. Mire elértük a Templomdombot, szinte besötétedett. A rom takarásába menekültünk a hideg, viharos szél elől, és hamar éneklésbe fojtottuk jókedvünket. Kossuth-nóták, katonadalok követték egymást, egészen a mulatós nótákig - amiket persze azért mégsem énekeltünk.
Fél hét után kijött a lányokért a koleszbusz, a fiúk maradtak utoljára, lovagiasságból, megvártuk a második fuvart. Az időt bújócskával és gyenge birkózással töltötték, aztán vissza a szállásra, vacsora, fürdés, és alvás.
Senkit sem kellett ringatni, mindenki kellemesen és jól megérdemelten elfáradt, méltó módon ünnepelve meg az 1848-as forradalom 162. évfordulóját.

                                                                                                                                                                                                                                                               Ősszel folytatjuk!
                                                                                                                                                                  Ezen a napon együtt túrázott:
Balog Csaba, Baranyi Ferenc, Bujdosó Bettina, Bujdosó László, Gazdag Barbara, Gazdag Viktória, Kanyik Barbara, Kanyik Imre, Keller Andrea, Keller Péter, Kroll Klaudia, Pozsgai Alexandra, Rucz Dia, Sáfrán Barnabás, Sas Józsefné Klári, Szemán Rózsa, Török Mária, Veszelszkiné Bitai Judit, Zsikla Zseráld.


 

 

Jutka és Klári a menetben Az ég felettünk Jimike egyensúlyoz Beszélgetés Várakozás Akció indul!
Alkonyodik... ...megy le a Nap Begyújtunk

A kereszt alatt

Összeborulva A rom ölelésében
Barnabás  Bettike Klaudia Klári, Marcsi, Rózsika Fiúk egyben Totál

 


 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz