FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(181.) CSÉVHARASZTI TELJESÍTMÉNYTÚRA A PEST MEGYEI PIROSON
 

Időpont: 2010. április 18. vasárnap
Útvonal:
Csévharaszt - Borókás - Vasadi-csatorna - Hosszúberek-Péteri vm.
Táv: 20 km
 

A Tápiószelei Kupa újabb fordulója volt ezen a napon. Nem kell megijedni, nem akartunk sokat gyalogolni, nem is tettük, csak 20 kilométer várt ránk. Indulás a Kollégium elől Monorig, onnan busszal Csévharasztra. Az önkormányzat udvarán már izgatott tömeg és a lelkes Lipák Pista, gyors rajt, fényképezgedés. Találkoztunk Rehor Misivel és Tarnai Mátéval is, utóbbi másfél méteres lépésekkel haladt el mellettünk, kb. 8-as tempóban.
Első ellenőrzőpont a Balla-sír volt az ősborókás szélén, heveny csoportképpel, majd a tavasziasodó természet zöld bokrai, üde virágai között haladtunk tovább.
A túra során végig jó kedvünk volt, sokat pihentünk, nevettünk, és ahogy egy kép is mutatja, éltettük a Járóföldet. Ekkor még nem sejtettük, hogy annak hamarosan vége szakad...
Egy kanyar, két kanyar, némi kevergés Vasad szélén - majdnem bementünk a faluba, hová a túra nem vezetett volna be -, és elértük a 4-es főutat. Átkeltünk rajta, és rövid idő elteltével Hosszúberek-Péteri vasúti megállójához értünk, ahol Karcsi bácsiék és Grényi Imre társaságában a szokásos záró aktusok: gratuláció, jelvények, csoportkép - ezúttal Imre is megörökítette a csapatot. Visszavonatoztunk Monorra, ahonnan pedig autóval hazamentünk.
Köszönjük Mindenkinek a mai napot, különösen a Szeleieknek a kedves vendéglátást!Ezen a napon együtt túrázott:
Balog Csaba, Berta Bálint, Berta János, Hriazik Attila, Kanyik Imre, Nagy Irén, Szemán Rózsa, Török Mária és Varga Istvánné Borika.


 

 

Regisztráció Csévharaszti íj Balla-sír Az ellenőrzőponton A borókás tisztása Virágzásban
Jimike Borókák előtt A DokuMentalista

Szömörcsög

Alul Jimike Homokúton
Egy rajongónk Alléban Díjátadás Hosszúbereknél Borikáék is beértek Akik együtt túráztak Jelvényünk

 

 


 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz