FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(216.) AZ ARADI VÉRTANÚK EMLÉKÉRE


Időpont: 2010. október 6. szerda


A Kollégium Túrakörének második megmozdulása az volt, hogy részt vettünk a Nyíri-erdőben az Aradi vértanúk emlékére rendezett megemlékezésen. Az este méltó volt nemcsak a kivégzett tábornokokhoz, de a helyhez és az alapító Szulyovszky László emlékéhez is.
A parkerdőbe fél ötkor értünk. Megnéztük - már sokadszor - a múzeumot, amely ismét lenyűgözött minket. Utána körbesétáltunk a kijelölt gyalogúton, visszaérve a tisztásra, már tapasztalhattuk az ünnepség előkészületeit. A fél hatra hirdetett műsor aztán hat előtt kezdődött, és nagyon meghitt, bensőséges, néhol megrendítő volt. A gyerekek kicsit nehezen viselték a másfél órás egy helyben toporgást, de valahogy kibírták. Már sötétben elhelyeztük a koszorúnkat, és elindultunk vissza, Lajosmizsére. Sajnos, idő hiányában nem tudtunk maradni a gyertyagyújtáson, és a záró tábortűzön sem, egyszer talán sikerül pótolni.

Török Marcsi képei a kirándulásról ITT.


Ezen a napon együtt emlékezett:
Ács Béla, Aranyos Bianka, Balog Csaba, Balogh István, Bujdosó Bettina, Galgóczi László, Góbi Jennyfer, Kanyik Barbara, Kató Alexandra (Dabas), Krasnyánszki Ernő, Rucz Diána, Sas Józsefné Klári, Soós Sándor, Spiegelberger Tamás, Szemán Rózsa, Szórád Mónika, Tóth Tímea, Török Mária, Varga Istvánné Borika.


 

 

Régi szerszámok között Múzeumban Kossuth-szobor Lányok Petőfi Felszarvazva
Kápolnában Gomba... Sétaúton Az emlékmű Koszorúzás Damjanich
Gyertyagyújtás Pista Huszárok Díszsorfal Kivilágítva Koszorúnk

 

 


 

 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz