FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(216.) ARADI VÉRTANÚK EMLÉKÜNNEPSÉGE A NYÍRI-ERDŐBEN


Időpont: 2010. október 6. szerda


A Kollégium Túrakörének második megmozdulása az volt, hogy részt vettünk a Nyíri-erdõben az Aradi vértanúk emlékére rendezett megemlékezésen. Az este méltó volt nemcsak a kivégzett tábornokokhoz, de a helyhez és az alapító Szulyovszky László emlékéhez is.
A parkerdõbe fél ötkor értünk. Megnéztük - már sokadszor - a múzeumot, amely ismét lenyûgözött minket. Utána körbesétáltunk a kijelölt gyalogúton, visszaérve a tisztásra, már tapasztalhattuk az ünnepség elõkészületeit. A fél hatra hirdetett mûsor aztán hat elõtt kezdõdött, és nagyon meghitt, bensõséges, néhol megrendítõ volt. A gyerekek kicsit nehezen viselték a másfél órás egy helyben toporgást, de valahogy kibírták. Már sötétben elhelyeztük a koszorúnkat, és elindultunk vissza, Lajosmizsére. Sajnos, idõ hiányában nem tudtunk maradni a gyertyagyújtáson, és a záró tábortûzön sem, egyszer talán sikerül pótolni.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt emlékezett: Ács Béla, Aranyos Bianka, Balog Csaba, Balogh István, Bujdosó Bettina, Galgóczi László, Góbi Jennyfer, Kanyik Barbara, Kató Alexandra (Dabas), Krasnyánszki Ernõ, Rucz Diána, Sas Józsefné Klári, Soós Sándor, Spiegelberger Tamás, Szemán Rózsa, Szórád Mónika, Tóth Tímea, Török Mária, Varga Istvánné Borika.
 

 

Régi szerszámok között

 

Múzeumban

 

Kossuth

 

Lányok

 

Petõfi

 

Felszarvazva

 

Kápolnában

 

Gomba...

 

Séta az erdőkörön

 

Az aradi vértanúk kopjafái

 

Koszorúzunk

 

Damjanich

 

Gyertyagyújtás

 

Pista

 

Huszárok

 

Díszsorfal

 

Kivilágítva

 

Koszorúnk

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz