FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(110.) PAPRIKÁS KRUMPLI-FŐZŐ VERSENY A VÁROSLIGETBEN
 

Időpont: 2009. május 3. vasárnap
 

A Gyermekétkeztetési Alapítvány II. paprikáskrumpli-főző versenyén vettünk részt vasárnap, Budapesten, a Városligetben.
Úgy kezdődött, hogy senki sem akarta vállalni Lajosmizsén azt, hogy 20 gyereket felvisz, illetve hogy megfőz nekik egy bogrács meleg ételt. Mi vállaltuk, Ircsikével és Edittel. A gyerekeket is közösen válogattuk, a felsős négy évfolyam koleszos osztályaiból. Végül 21+3 fő, hozzá még Jani bácsi, vágtunk neki a nagy kalandnak.
A Városligetbe a mi buszunk ért elsőnek fel, jóval nyolc előtt. Parkolás, langyos pakolás, bóklászás. A szervezők sem tudták mi a teendőnk. Aztán mindennek helye és ideje lett, ahogy lenni szokott. Elfoglaltuk a főzőhelyet és megkaptuk a nyersanyagokat. Amikor utóbbit megláttuk, nem hittünk a szemünknek: 5 kilogramm krumpli, 2 kilogramm hagyma, egy 15 centis kolbász, egy tenyérnyi szalonna és két kilogramm kenyér. Ebből kellett 25 embert jóllakatni. El is neveztük a rendezőket Gyermekéheztetési Alapítványnak.
Tényleg felháborító, hogy összerántanak az ország legtávolabbi zugaiból 1200 gyereket, akik egész évben nem esznek sem jót, sem eleget. Erre paprikás krumplit adnak nekik, ráadásul alig egy fél tányérral jutott mindenkinek. Az biztos, hogy senki sem hízott egy dekát sem.
Probléma volt továbbá az is, hogy egész nap a tűző napon voltunk, árnyék semmi, és egy korty folyadékot nem adtak ennyi gyereknek. Volt olyan, aki végül elájult, és mentőt sem hívtak egy ekkora rendezvényre, ami pedig kötelező lett volna, hanem rohamkocsira kellett várni. A gyerekek kaptak ugyan 1 db ingyen "vidámpark jegyet", de ettől gyorsan meg is szabadultak. Fél tíztől fél négyig gyakorlatilag unatkoztak, mert a rövid megasztár koncertet és néhány híres emberrel történt közös fotózáson, autogramvadászaton kívül nem tudtak mit csinálni. A bazárok, a büfék olyan drágák voltak, hogy nem hogy szegény gyerekek, de még közép kategóriások se nagyon tudtak volna dőzsölni (1 db kürtős kalács pl. 1000 Ft volt).
Mindezek ellenére nem bántuk meg, hogy eljöttünk, bár a gyerekek szerint jobban jártunk volna, ha túrázunk egyet, ott legalább van árnyék, és néha utunkba akad egy olcsó kocsma. Az viszont valószínűnek látszik, hogy jövőre inkább a túrát választjuk...


Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Baranyi Ferenc, Beliczai Mihály, Bujdosó Bettina, Bujdosó László, Gáspár Renátó, Gazdag Barbara, Gazdag Viktória, Horváth László, Kanyik Barbara, Kanyik Imre, Kollár Benjámin, Kollár Mária, Kovács Edit, Kun Ádám, Kun Vivien, Nagy Irén, Siroki Ildikó, Szabó Jani bácsi, Szemán Rózsa, Szórád Mónika, Szőrös Dániel, Tóth Diána, Török Mária és Zsikla Zseráld.
 

 

 

Városligeti Műjégpálya 23 fő ellátmánya... Nyuszik a kakaóval Játék Dodzsem Bujdik
Léggömbök társaságában Bujdi és a Tények Joshi tetovál Ircsike főz Vajdahunyad vár Ebédre készen
Zsűrizés A kerekegyháziak Mi Lovasszobor alatt Motorosok Cukorka

 

 


 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz