FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(128.) KOSBOR TANÖSVÉNY
 

Időpont: 2009. július 19. vasárnap
Táv: 3 km
 

A Kunadacson összegyűlt társaság korábban érkező felével egy órás laza sétát tettünk a Kunadacsi-tó mellett létesített Kosbor tanösvényen.
Az eleje kissé nyirkos volt és némi szúnyog is felbukkant, a néhány nappal korábbi bagy eső miatt, de olyan meleg volt, hogy nem okozott problémát. Ligetes-fűzfás részen túljutva, egy szekérúton a régi temető dombjához értünk. A sietősen sétálók csak megkerülték, a kíváncsian túrázók fel is mentek rá, és megfigyeltek ott egy-két érdekességet. Például: egy régi Geréby-kriptát, szép feszületeket, elhagyatott sírokat.
A temető után még visszakanyarodtunk a felújítás alatt álló kúriához. Eddigre már Borika is kapcsolódott hozzánk. Falai között bandukolva csak nehezen lehetett elképzelni, hogy milyen is lehetett régi fényében, de talán egyszer láthatóvá válik a régi fényében.
Mindezek után visszatértünk a tóhoz, hogy ebédeljünk, aztán kezdetét vegye a - főleg gyerekek által - nagyon várt fürdőzés.


A tanösvényen végig sétált: Balog Csaba, Berta Bálint, Berta János, Bertáné Kéri Kati, Hriazik Attila,  Hriazik Evelin, Hriazik Vivien, Nagy Irén, Sárközi Ervin,  Szőrös Ádám, Szőrös András, Szőrös Andrásné Éva, Szőrös Dániel, Szőrös Eszter, Tóth Tímea, Török Mária, Varga Istvánné Borika, Veszelszki Dóra, Veszelszki Márk, Veszelszki Sándor, Veszelszki Vendel, Veszelszkiné Dobos Erzsébet.


 

 

Katáng Ösvénytaposók Öreg fűz Szekérút Geréby-kúria Régi temető
Egy Geréby-ős sírja Jani András és egy kosbor A kúriában Körbejárás Visszaútra indulunk

 

 


 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz