FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(161.) ÉVZÁRÓ VACSORA
 

Időpont: 2009. december 29. kedd
 

Harmadik túrévünk végeztével ismét összejöttünk egy feszültség oldó iszogatásra és mellé egy jutalomvacsorára. Ezzel kívántuk mindenkinek megköszönni az éves munkáját, támogatását és túrázásban kifejtett tevékenységét. A társaság elég rendesen összejött, több mint negyven fő töltötte együtt a délutánt és az estét.
A nap úgy kezdődött, hogy Andrással bementünk Kecskemétre halért. Tizenegy kiló ponty bánta mohóságunkat. A halat még délelőtt megpucoltuk, lesóztuk, majd a hagymát is megpucoltuk és szétszéledtünk.
Három óra után kezdtünk ismét Andráséknál gyülekezni. Az emberek folyamatosan érkeztek. A Berta család, Ciliék, Icuka két unokájával, Veszelszkiék már nem is tudom hányan, Németh Lajosék, Úri-Kovács Feriék, Treiberék, Kaszab Csabi is anyukájával, aztán Lénárt Gyuri is megérkezett. De ott volt Kun Zsolti Viviennel, a két Hriazik palánta is, és még Danika is elhozta éhes gyomrát.
Egyszóval hatalmas fergeteg, rohangálás, nevetés, beszélgetés és játék. A vacsora nagyon finom volt: halászlé Szőrös András-módra, aztán túrós csusza szalonnával, sokféle süti, bor, tömény, üdítő.
Vacsora előtt az egyesület fő bajkeverője tósztot mondott, melyben megköszönte az egybegyűlteknek az éves hozzáállást, aztán kiosztotta az "Év túrázója" díjakat. A szavazók véleménye Vargáné Borikát felnőtt kategóriában, Török Marcsit gyermek kategóriában hozta ki győztesnek. És mindenképpen meg kell említeni Veszelszki Vendit és Szőrös Ádámot, az óvodás tagozatot, akik különdíjat kaptak, mégpedig a Hernád-áttörés - Kolostor-szakadék jókedvű végigjárásáért.
Aztán az éves fáradtság és a kimerítő vendéglátás hatására lassan elkezdtünk hazafelé szállingózni. Még segítettünk Andrásnak és Évának összepakolni, megköszöntük a lehetőséget, hogy náluk lehettünk, aztán kilenc után valamivel már otthon is volt mindenki.
Az év statisztikai értékelését Archívumunkban bárki megtalálhatja, itt most, röviden csak annyit, hogy a sok nehézség ellenére rengeteg szép élmény, felejthetetlen túra és emberi szeretet jutott 2009-re, és nem kívánhatunk magunknak kevesebbet 2010-re sem, mert jövőre is lesznek bőven alkalmak, amelyeken tovább erősödhet a mozgalom, és szorosabbá válhatnak az emberi kapcsolataink. És ha még több örömet tudunk egymásnak szerezni, akkor igazán érdemes lesz nekivágni a végeláthatatlan túraterv valóra váltásának.

                                                                                                                                                                                                                                                                                BÚÉK!


 

 

Eszter gesztusa Készül a halászlé Több generáció Evetke Majdnem kész Jani és Borika
A férfikar A nőikar A keresztbe tett kar Vacsora! Díjátadás Különdíjasok

 

 


 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz