FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(66.) V. TŐSERDEI TÁBOR
 

Időpont: 2008. augusztus 16-20.
 

Ötödik tőserdei táborunk volt ez, azon belül az első Tüskevár tábor. Sok új arc, fiatalodott az átlag életkor is, ennek a társaságnak - egy-két kivételtől eltekintve - teljesen új dolog volt a nomád nyaralás. Így újra megpezsdült az élet, újra izgalmas volt a táborépítés, a strandolás, a csónakázás, újdonság volt Tiszaalpár és a tanösvény, az esti tűzrakások és az éjszakába nyúló beszélgetések.
Az átlagban 10-12 éves kiskamaszok lelkesek, szófogadóak és segítőkészek voltak, mindenből egyformán kivették a részüket: zöldség pucolás, mosogatás, vécé takarítás, favágás, tűzrakás - és persze a játék minden elképzelhető formája. Legnagyobb sikert a bas nevű kockajáték aratta, ugyanis ez egy olyan játék, amit bárhányan játszhatnak, sokat lehet nevetni és nem igényel különösebb intellektust, mindössze hazudni kell tudni. Ez - bármilyen meglepő - sok gyereknek egyáltalán nem megy.
Legnépszerűbb mindennapos elfoglaltságunk természetesen a strandolás volt, a nagy melegre való  tekintettel ez nem is csoda. Szinte komolyabb konfliktus nélkül telt el az öt nap, éhezni senki sem éhezett, unatkozni senki sem unatkozott. Mindenki fogadkozott, hogy jövőre újra eljön, és a hazaúton szinte sírtak a gyerekek, annyira nem akarták, hogy vége legyen.
Nem is nagyon szívmelengető érzés valamit befejezni, de egy időben ezzel elindult egy új időszak: visszaszámlálás a következő nyár következő Tüskevár táboráig. Amit a gyerekek nyolc naposra alkudtak föl, mi pedig szeretnénk jövőre is a kedvükben járni...


Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Berta Bálint, Boros Lizandra, Börönde Zsolt, Fehér Mihály, Hriazik Attila, Kovács Csilla, Kovács Dóra, Nagy Irén, Pálmai Norman, Pócs Áron, Pruma Olivér, Révbéri Zsolt, Sáfrán Barnabás, Sáfrán Joachim, Sáfrán Viola, Sárközi Ervin, Szőrös Eszter, Tóth Attila, Tóth István, Török Mária, Treiber Emil, Treiber Gergő és Utasi Enikő.


 

Becsúszott a vonatunk Épül a sörsátor Treiber-művek Mosogatás Basunk Fürdés a Tiszában
Strandon Kapaszkodóban Erőcsávók...  Pecás a messzeségben Vidámpark Kosárlabda
Holdimádó Tűz! Számháború Cumi Sülthalazás Málhás fogat
Éjszaka Fekszünk Virslis brassói Egy csónakban evezünk Marcsi Vége van a nyárnak...

 

 

 

 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz