FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(68.) TISZAALPÁRI SÉTA
 

Időpont: 2008. augusztus 19 kedd
Táv: 4 km
 

Második idei táborunk betétprogramja volt a Tiszaalpárra tett vonatos kiruccanásunk. Eredetileg úgy terveztük, hogy visszagyalogolunk Lakitelekre, de annyira nem volt hangulata a társaságnak, borzasztó meleg volt ugyanis, hogy csak egy falusi séta lett belőle. Megnéztük, immár sokadszor, a földvárat, a Templom-dombot és az Árpád-kori falurekonstrukciót. A gyerekeknek minden nagyon tetszett, de  fejben már mindenki a lakitelki fürdőben járt.
Nem maradt más választásom, mint az első adódó vonattal visszatértünk a szomszéd településre és megtámadtuk a strandot. Ki emlékezett már addigra Tiszaalpárra!


Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Berta Bálint, Boros Lizandra, Börönde Zsolt, Fehér Mihály, Hriazik Attila, Kovács Csilla, Kovács Dóra, Nagy Irén, Pálmai Norman, Pócs Áron, Pruma Olivér, Révbéri Zsolt, Sáfrán Barnabás, Sáfrán Joachim, Sáfrán Viola, Sárközi Ervin, Szőrös Eszter, Tóth Attila, Tóth István, Török Mária, Treiber Emil, Treiber Gergő és Utasi Enikő.


 

Vonattal jöttünk Szökőkútnál Emlékműnél Árnyékban könnyű! Misike Alpár első említésének emléke
Idegeneknek Skanzen bejáratában Értelmiség Adatok, tények Kemence, esővédővel Lakóház
"Szoba" Kitikkadva Udvari kép A falu részlete Szobor a parkban Árpád fejedelemmel

 

 

 

 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz