FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(055.) TANÉVZÁRÓ TANYÁZÁS


Idõpont: 2008. június 24-25.
Útvonal: Lajosmizse - Geréby-kereszt - Geréby-kúria - Alsólajos
Táv: 6 km



A tanév végét tanár és gyermek egyformán várja, utóbbi, ha lehet, még jobban örül neki. Ezt a jelentõs naptári eseményt idén olyan formán kívántuk megünnepelni, hogy egy közeli tanyán eltöltünk egy két nap-egy éjszakás velnesz hétvégét. Tanyasi velneszt, persze. 
A kollégium elõtt gyülekeztünk, nem túl korán, mivel így is, úgy is elég meleg van, június lévén. Laza hat kilométeres gyaloglás (Melcsikét Dzsottó vitte a biciklije vázán) során elhagytuk a falut, majd a Geréby-keresztet érintve, az azonos nevû kúria-fogadó szélére értünk. Innen már csak néhány perc volt a tanya, ahol a Hriazik család él, törzstúrázónak számító gyerekekkel: Attila, Anett, Adrienn, Evelin. Õk vállalták apukájuk jóváhagyásával, hogy náluk tölthetjük a két napot.
A tanyára érve egyet szusszantunk, majd velkámdrinket ittunk elõbb a slagból, majd a sörösüvegbõl (csak nagykorúak), mert már csaknem szomjan haltunk. Evelin vezetésével szendvicstálakról csillapíthattuk átmenetileg elhatalmasodni készülõ éhségünket. Ezután ugyancsak a slag segítéségével rituális fürdõt rendeztünk, ahol ruhástul vagy félpucéran, de mindenkit megfürdettünk, fejeket hûtve, mivel nem vállalhattuk azt a kockázatot, hogy valaki a hiányos szervezés és gondoskodás miatt napszúrást kap. Ezt a balesetveszélyt szerencsésen elhárítottuk tehát. 
Aztán nekikezdtünk a csilis bab elõkészítésének, hagymapucolás, tûzrakás, ilyesmi, a gyerekek pedig a "medencét" kezdték feltölteni. Ugyanis a házigazdák elõzõ nap kiástak a homokban egy fél méter mély, négy méterszer két méteres gödröt, amit fóliával béleltek, hogy ha megérkezünk, legyen miben fürödnünk. Ez már  tanyasi velnesz program következõ szolgáltatása volt. A medence persze csak nagyon lassan telt meg, mert egyrészt nagy volt, a víz lassan csordogált bele, másrészt a fólia minduntalan elmozdult és elengedte vizet. Valahogy azért, néhány órás várakozás után összegyûlt benne 12 centi víz, ami a gyerekeknek már elég volt, hogy nekifutásból hasasokat, hátasokat, szaltókat ugorjanak a homokos-saras trutyiba.
Hogy a vendégeknek szavuk se lehessen a kényeztetés további menetérõl, megebédeltünk a bográcsos babból, amit Ircsike fõzött és amire Bertáékat is kihívtuk, majd újabb medencézés, gombaszedés, játék, esti szalonnasütés, sátorállítás, takarodó - bár ez utóbbiba némi konfliktus is vegyült, mivel nem mindenki tudta, hogy egy családi házban hogy illeik viselkedni. Ezt is sikerült valahogy rendezni, persze, és az esõ dacára kint aludtunk. Akinek jutott sátor, az abban, akinek nem, az a sörsátor alatt, némi beázással.
Ezen a túrán ismertük meg Torkost, aki azóta hû kutyánk lett. És nem csak ezért, de összességében, mindent figyelembe véve nagyon jól sikerült piknik volt a Hriazik tanyán eltöltött két nap, amire a második napi igazi medencézés a Gerébyben, tette fel a koronát (Szélesi úr jóindulatának és Anti közbenjárásának köszönhetõen)

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Berta Bálint, Duduj Zsolt, Fehér Márk, Hriazik Adrienn, Hriazik Anett, Hriazik Attila, Hriazik Evelin, Hriazik Tamás, L. Kovács Melinda, L. Kovács Norbert, Nagy Irén, Révbéri Zsolt, Sárközi Ervin, Simári Anita, Szajbert József, Szajbert Zsolt, Szórád Vivien, Tóth Diána, Török Mária és Treiber Szabolcs.
 

 

Pénzbeszedés

 

Fuvar

 

A falu távolról

 

Út a laposon

 

Szendvicses fogadás

 

Beavatás

 

Favágó...

 

Vivien Torkossal

 

Gombaszedés után

 

Virágot a virágnak

 

Hihihi

 

Dzsottó

 

Tanyasi fürdés

 

Suttogó

 

Csilisbab

 

Bertáék

 

Szieszta

 

És már vacsorázunk is

 

Szállásunk reggel

 

Smink

 

Arab diák vendégünk

 

Reggeli áldás...

 

Vacak és Torkos

 

Gerébyben

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz