FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(73.) NAGYKŐRÖSI TÚRA
 

Időpont: 2008. szeptember 20. szombat
Útvonal:
Lajosmizse - Alsólajos - Mizsey-major - Nagykőrösi erdő - Nagykőrös vá.
Táv: 23 km
 

„A Nagykőrös túra. Rendezte Csaba bácsi és Ircsi néni! Innét a kolesztól indultunk, kábé tizenegyen voltunk. Plusz egy kutya. Huszonhárom kilométert gyalogoltunk. Találtunk sok gombát, pl: őzláb gomba, mérgező gomba. És ettünk almát, körtét, szőlőt. Ircsi néni kutyája mindenkitől kunyerbált kaját. Ja és még láttunk sok áttört drótkerítést. Már mindenki elfáradt a végére.
Egyszer odaértünk egy kocsmához, ott pihentünk egy fél órát. Utána pedig elindultunk a vasútállomásra. Ott én meg a Hupka játszottunk, egy képen is rajta vagyunk, a többiek a padon ültek. És lassan megjött a vonat és a Torkosra rá kellett adni a szájkosarat és azt a a Torkos nem nagyon kedvelte.”

   Bujdosó László 5.d


Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Bujdosó László, Fehér Rózsa, Hriazik Attila, Hriazik Evelin, Hupka Sándor, Kanyik Barbara, Nagy Irén, Török Mária, Treiber Emil és Ubornyák Dávid.


 

Kolesz előtt

Marcsi és Evetke Barbi és Rózsa

Az iskolánál

Németh-keresztnél

Dűlőúton
Koli-tó Mizsey-keresztnél Bujdi Mizsey-major romjai Padláslakók Galóca
Suba-halom Kőris fa mellett Homokbánya Csókás-erdőben Megálló Őzlábak
Homokút Dávid a vonaton D Marcsi Bujdi Torkos

 

 

 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz