FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(60.) KOSBOR TANÖSVÉNY
 

Időpont: 2008. július 24. csütörtök
Táv: 4 km
 

Torkos kutya új családtagunk. Méltatlan, hogy be van zárva kicsinyke udvarunkba és nem rohanhat egy igazit. Ezen változtatni akarván, a Lajosmizséhez legközelebb található tanösvényt, a kunadacsi Kosbort céloztuk meg hármasban. Az eső az ugyan esett, szemerkélt, pötyögött, ilyesmi, de nyáron, amikor egyébként minden zöld, meleg is van, nem volt akadály.                                      
Az autót a Horgásztónál hagytuk. Innen indult, egy indító táblával a Kosbor Tanösvény. Torkost még nem mertük elengedni, mert nem tudtuk, mennyire hallgat a szabóvunkra, féltünk, nehogy megszökjön, kihúzható pórázon vezettük két órán keresztül. Egyrészt jó volt neki, mert rohangálhatott, másrészt rossz, mert egy szabad kutya szabadságra vágyik, nem pórázra. Utólag azt gondolom, nem lett volna gond, mert nagyon ragaszkodik hozzánk.                                        
Szép ligetes-fűzfás réten vágtunk keresztül, aztán egy dombon álló temetőbe vitt az út. Ezt megkerülve egy másik útvonalon indult vissza a kiinduló helyhez. Útközben belebotlottunk egy romtanyába, amihez fogható szépségűt és romantikájút még nem láttam, pedig láttam már néhányat. A fénykép egyenesen festménynek tűnik. Emlékezetes kirándulás volt, Torkos számára mindenképp. Ha képes egyáltalán egy kutya emlékezni egy tanösvényre.


Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Nagy Irén és Torkos kutya.


 

Kunadacs szélén Torkos első túrája Valamilyen virágféle Ligetes rét Lila virág Megállunk
Fűzfás Tábla Temetődomb Ördögszekér Újabb állomás Kripta
A család Újból visszanézünk Torkos Visszaúton Sárga virág Romos tanya

 

 

 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz