FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


ÉVZÁRÓ VACSORA
 

Időpont: 2008. december 29. hétfő
 

Évzáró partinkra Vargáék egy mangalica áldozati sertést ajánlottak fel, meg hogy segítségünkkel le is vágják, feldolgozzák, így adódott a disznóvágással egybekötött óévbúcsúztató lehetősége. Veszelszkiék a helyet és az infrastruktúrát biztosították, amit már menet közben megbánhattak, mert nem voltunk egy halk és egyszerű csoportosulás. 
Szakrális eseményünk amúgy hálaadás volt szép túrákban gazdag évünkért, engesztelés mindenkinek, akit a természetjárás gyötrelmeivel kínoztunk, és nem utolsó sorban áldás kérése az új esztendőre, hogy legalább ilyen legyen az is.
Mint minden hagyományos áldozati szertartáson, itt is folyt a vér, a pálinka és a forralt bor. Volt nyershús-kóstolás, az állat minden részének megfelelő formában történő felhasználása, környezettudatos nevelés, ökológiai libikókán egyensúlyozás, élményszerzés, gyerekzsivaj, sírva vigadás, degeszre evés, artikulálatlan nevetés. Ha ezeket várjuk egy állat rituális vérleeresztés utáni feldolgozásától, saját belébe való visszatöltése utáni teljes elfogyasztásától, akkor mindenben megfeleltünk a szigorú égi és törzsi előírásoknak. 
Márpedig minden így volt. Minden jó volt, mindenkinek mindenki nevében köszönjük azt, amit hozzátett, és nem csak az áldozati szertartáshoz, köszönjük azoknak, akik vendégeink voltak és akik otthon maradtak, nem csak ma. Közös év volt, közös zárással, reméljük ugyanennyire közös lesz 2009 is ! Ámen.


Együtt vacsorázott: Balog Csaba, Berta Bálint, Berta János, Bertáné Kéri Katalin, Hriazik Attila, Kovács Edit, Kovács Natália, Kun Ádám, Kun Vivien, Kun Zsolt, Lénárt György, Nagy Irén, Németh Mária, Sárközi Ervin, Szabó János, Szőrös Ádám, Szőrös András, Szőrös Anna, Szőrös Eszter, Szőrösné Székely Cecília, Varga Istvánné Borika, Varga János, Varga Lehel, Varga Zsombor, Vargáné Rátz Veronika, Veszelszki Dóra, Veszelszki Márk, Veszelszki Sándor, Veszelszki Vendel és Veszelszkiné Dobos Erzsébet.
 


 

Nem puli... Nekikezdünk Előkészületek Tűzrakás a kondér alatt A malac szétkapása Ügyes kezek
Tüdőfújás Két fél között Jani Ervin Sanyi Borika
Töltés! András Végre vacsora! Kölkök tévéznek Esznek is A felnőttek

 

 

 

 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz