FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(34.) ÉVNYITÓ ÓCSAI TÚRA
 

Időpont: 2008. január 5. szombat
Útvonal: Ócsa vá. - Bazilika - Pincefalu - Inárcs-Kakucs vá.
Táv: 12 km
 

Az év kezdete. Nagy túrázós folyóiratunk második évfolyamát kezdtük el írni. Lehetetlen időpontban, lehetetlen időjárási körülmények között, de korántsem lehetetlen emberekkel. A legnagyobb elismerés hangján kell szólnom kicsikről és nagyokról, akik a reggel hat órás, korom sötétben sorra kerülő találkozóra egyáltalán felkeltek és eljöttek. Tizennégy mindenre elszánt túrázó. 
Mínusz tíz fokban dideregtünk a lajosmizsei vasútállomáson, de szívünk annál lelkesebben vert. Ócsára indultunk, és egy órás zakatolás - vagy melegedés - után negyed nyolckor szálltunk le az expresszről. Gyors kávé és barack, de csak hogy meg ne fagyjunk. Aztán hamar a bazilikához értünk. Fél kilenc volt, amikor az összes szomszéd végigkérdezése után, zárva talált parókiát otthagyva, a templombelső megtekintése nélkül voltunk kénytelenek nekiindulni a piros jelzésnek, amely a Szőlőhegyen keresztül Inárcs felé vitt minket. 
Útközben semmi életnek jelét nem tapasztaltuk. Rajtunk kívül senki sem volt az utcákon. Kocsma és melegedési lehetőség hiányában, fázva a jeges szélben, szinte megállás nélkül, két és fél óra alatt értünk át a szomszéd falu vasútállomására. Közben csak a pincefalu csodás látványa és egy vadászatba belekeveredés - köztünk járkáltak a hajtók - adott némi szépségtapaszt a gyötrelmek okozta sebeinkre. De becsületére legyen mondva: senki egy jajszót sem hallatott, csak ment előre, hogy mihamarabb fedett, fűtött helyen lehessen. Tizenegykor léptünk be az inárcsi vasútállomás melletti kocsmába, és háromnegyed egyig ki sem jöttünk. Akkor is csak azért, mert a vonat nem jött be értünk.
Összegezve: jelentős sportértékkel bíró rövid túrán vagyunk túl, amely a téli körülményekre remek gyakorlási lehetőség volt. Jöhet a Mátra és a Börzsöny!


Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Berta Bálint, Berta János, Bertáné Kéri Kati, Hriazik Anett, Hriazik Attila, Kovács Attiláné Ica, Kovács Csilla, Kovács Dóra, Nagy Irén, Tóth Attila, Tóth István, Veszelszki Sándor és Veszelszkiné Dobos Erzsébet.


 

Lajosmizsén Ócsán Egy feles... ...nem árthat! Hajnal a város felett Turul alatt
A bazilika Erdőbe érünk Pincefalu szélén Pincék között Jani Az ócsai visszhangnál
Inárcson Felengedtünk Gyerünk a vonathoz! Várunk... Fojtás Lányok egymás ellen

 

 

 

 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz