FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(53.) ÉJSZAKAI TÚRA A PUSZTATEMPLOMHOZ
 

Időpont: 2008. június 10.  kedd
Útvonal: Lajosmizse - Tarnaidűlő - Pusztatemplom
Táv: 10 km
 

Az iskolai Fekete István Napok rendezvényeinek betétprogramja volt a Pusztatemplomhoz szervezett túránk. Nagyon sok gyereket érdekelt volna, de korlátozni kellett a jelentkezők számát, mivel százas tételben nem lehet gyerekeket éjszakai túrán vezetni, különösen nem egyedül. 
A lényeg, hogy végül egy híján negyvenen gyülekeztünk a Kollégium előtt egy szép, napsütéses kora este. Indulás - 19.40 - előtti csoportképet követően a Ceglédi úton álmosan baktattunk. A felüljárón rendőri kísérettel mentünk át, aztán az első dűlőn balra tértünk. Kísérőinktől búcsút vettünk, és a lemenő Nap iránymutatását követve haladtunk az erdős-bokros részen az éjszakába. Mindenütt állt a víz, az elmúlt öt nap folyamatos esőzéseinek köszönhetően, ami erősen valószínűsítette a vizes terepet a romnál is. 
Tócsákon átkelve óriási iramot diktáltak a - jobbára első túrájukon részt vevő - gyerekek. A Péli-kereszt előtt már erősen sötétedett, amikor is Gombos Gyuriba és cimborájába botlottunk. Amikor meglátták a közeledő rendőrautót, a földutakon menekülőre vették a dolgot. Egy rendőr és egy polgárőr azért jött csak utánunk, hogy megkérdezzék, minden rendben van-e, nincs-e szükségünk valamilyen segítségre. Valóban szolgálnak és védenek. 
A templomromhoz tíz óra előtt néhány perccel érkeztünk meg, ahol a frissen kaszált fű erősen vizes volt és a levegő is meglehetősen hűvösen birizgálta amúgy szintén nem száraz hátunkat. A gyerekek érkezés után rögtön ágyaztak (a földre nejlon, rá a hálózsák) és már feküdtek is le. A jókedv határtalan volt, a helyzet újszerűsége és a társaság hangulata miatt. A takarodó tizenegy órára csak részben sikerült. 
Éjfél jóval elmúlt, amikor arra ébredtünk, hogy fehér ruhás "kísértetek" keltegetnek minket, akiket én szerveztem, hogy egy kis meglepetés is legyen az éjszaka során. Hria és Florin annyira jól csinálta a keltegetést és az ijesztgetést, hogy jó néhány gyereket sikerült megfogni. Még Zsikla Lacika is megijedt, és azt hajtogatta, hogy ezt soha nem fogja nekem megbocsátani. Mármint, hogy ilyeneket szervezek az ő kárára. 
Minden esetre a társaság annyira felbolydult, hogy nem akartak visszafeküdni, ezért kitaláltuk, hogy tüzet rakunk és szalonnát sütünk. De nem volt se fánk, se szalonnánk, se kenyerünk. A srácok ezt is szereztek, így a tűz egy kis benzines rásegítés után már a gyerekeket látta el meleggel. A szalonnát nyersen voltunk kénytelenek megenni, ami kb. tíz percet vett igénybe. Háromkor takarodót csináltam, mert másnap iskolai programok várták a gyerekeket.
Háromnegyed ötkor ébresztő, napfelkelte nézés, pakolás, szemétszedés, hatkor fel a buszra, és fél hét előtt ismét a Kollégium előtt voltunk. Három tetvareket még hazadobtam a tanyavilágba, aztán irány haza tusolni, hogy kezdődjön az iskolában a gyereknap...Ezen a napon együtt túrázott: Aranyos Bianka, Asztalos Dóra, Balog Csaba, Bíró Klaudia, Galgóczi László, Guba Dániel, Gulya Xénia, Hasznosi Márk, Hochmajer Csenge, Holi János, Hriazik Tamás, Imre Panni, Joó Anita, Joó Evelin, Joó Kitti, Koller Alexa, Koller Kristóf, L. Kovács Melinda, Martinovics Norbert, Menyik Balázs, Nagy Anna, Nagy Szilárd, Németh Kamilla, Pozsgai Zoltán, Rácz Laura, Siroki Ildikó, Szabó Evelin, Szabó Kitti, Szemán Rózsa, Szőrös Dániel, Szőrös Eszter, Tóth Tímea 1, Tőkés Izabella, Török Éva, Török Mária, Válent Roland, Várkonyi Lili, Vas Andrea és Zsikla László.


 

Nagy csomóan a Kollégium előtt Felüljárón, díszkísérettel Lacika és Tomika Rózsika Sötétben Hold
Hahó! Gyúró Éjféli kísértetjárás Szalonnázás éjjel 2-kor Hajnalban Füstjel
Napfelkelte Pusztatemplom Ragaszkodás Maradnánk... ...de menni kell haza Búcsú a dombtól

 

 

 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz