FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(053.)
ÉJSZAKAI TÚRA A PUSZTATEMPLOMHOZ


Idõpont: 2008. június 10.  kedd
Útvonal: Lajosmizse - Ceglédi út - Tarnaydûlõ - Péli-kereszt - Pusztatemplom
Táv: 10 km



Az iskolai Fekete István Napok rendezvényeinek betétprogramja volt a Pusztatemplomhoz szervezett túránk. Nagyon sok gyereket érdekelt volna, de korlátozni kellett a jelentkezõk számát, mivel százas tételben nem lehet gyerekeket éjszakai túrán vezetni, különösen nem egyedül. 
A lényeg, hogy végül egy híján negyvenen gyülekeztünk a Kollégium elõtt egy szép, napsütéses kora este. Indulás - 19.40 - elõtti csoportképet követõen a Ceglédi úton álmosan baktattunk. A felüljárón rendõri kísérettel mentünk át, aztán az elsõ dûlõn balra tértünk. Kísérõinktõl búcsút vettünk, és a lemenõ Nap iránymutatását követve haladtunk az erdõs-bokros részen az éjszakába. Mindenütt állt a víz, az elmúlt öt nap folyamatos esõzéseinek köszönhetõen, ami erõsen valószínûsítette a vizes terepet a romnál is. 
Tócsákon átkelve óriási iramot diktáltak a - jobbára elsõ túrájukon részt vevõ - gyerekek. A Péli-kereszt elõtt már erõsen sötétedett, amikor is Gombos Gyuriba és cimborájába botlottunk. Amikor meglátták a közeledõ rendõrautót, a földutakon menekülõre vették a dolgot. Egy rendõr és egy polgárõr azért jött csak utánunk, hogy megkérdezzék, minden rendben van-e, nincs-e szükségünk valamilyen segítségre. Valóban szolgálnak és védenek. 
A templomromhoz tíz óra elõtt néhány perccel érkeztünk meg, ahol a frissen kaszált fû erõsen vizes volt és a levegõ is meglehetõsen hûvösen birizgálta amúgy szintén nem száraz hátunkat. A gyerekek érkezés után rögtön ágyaztak (a földre nejlon, rá a hálózsák) és már feküdtek is le. A jókedv határtalan volt, a helyzet újszerûsége és a társaság hangulata miatt. A takarodó tizenegy órára csak részben sikerült. 
Éjfél jóval elmúlt, amikor arra ébredtünk, hogy fehér ruhás "kísértetek" keltegetnek minket, akiket én szerveztem, hogy egy kis meglepetés is legyen az éjszaka során. Hria és Florin annyira jól csinálta a keltegetést és az ijesztgetést, hogy jó néhány gyereket sikerült megfogni. Még Zsikla Lacika is megijedt, és azt hajtogatta, hogy ezt soha nem fogja nekem megbocsátani. Mármint, hogy ilyeneket szervezek az õ kárára. 
Minden esetre a társaság annyira felbolydult, hogy nem akartak visszafeküdni, ezért kitaláltuk, hogy tüzet rakunk és szalonnát sütünk. De nem volt se fánk, se szalonnánk, se kenyerünk. A srácok ezt is szereztek, így a tûz egy kis benzines rásegítés után már a gyerekeket látta el meleggel. A szalonnát nyersen voltunk kénytelenek megenni, ami kb. tíz percet vett igénybe. Háromkor takarodót csináltam, mert másnap iskolai programok várták a gyerekeket.
Háromnegyed ötkor ébresztõ, napfelkelte nézés, pakolás, szemétszedés, hatkor fel a buszra, és fél hét elõtt ismét a Kollégium elõtt voltunk. Három tetvareket még hazadobtam a tanyavilágba, aztán irány haza tusolni, hogy kezdõdjön az iskolában a gyereknap...

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Aranyos Bianka, Asztalos Dóra, Balog Csaba, Bíró Klaudia, Galgóczi László, Guba Dániel, Gulya Xénia, Hasznosi Márk, Hochmajer Csenge, Holi János, Hriazik Tamás, Imre Panni, Joó Anita, Joó Evelin, Joó Kitti, Koller Alexa, Koller Kristóf, L. Kovács Melinda, Martinovics Norbert, Menyik Balázs, Nagy Anna, Nagy Szilárd, Németh Kamilla, Pozsgai Zoltán, Rácz Laura, Siroki Ildikó, Szabó Evelin, Szabó Kitti, Szemán Rózsa, Szõrös Dániel, Szõrös Eszter, Tóth Tímea 1, Tõkés Izabella, Török Éva, Török Mária, Válent Roland, Várkonyi Lili, Vas Andrea és Zsikla László.
 

 

Nagy csomóan a Kollégium elõtt

 

Felüljárón, díszkísérettel

 

Lacika és Tomika

 

Rózsika

 

Sötétben

 

Hold

 

Hahó

 

Gyúrás

 

Éjféli kísértetjárás

 

Szalonnázás éjjel 2-kor

 

Hajnalban

 

Füstjel

 

Napfelkelte

 

Pusztatemplom

 

Vonzás

 

Maradnánk...

 

...de menni kell haza

 

Búcsú a dombtól

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz