FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(77.) CSONKA TÚRA LAJOSMIZSÉN
 

Időpont: 2008. október 4. szombat
Táv: 14 km
 

"I. Lajosmizsei körtúra

Reggel 6.10-kor indultunk a Kolesz elől, összesen nyolcan voltunk. Elsőnek a Gerébihez mentünk ki, ott pihentünk egyet, aztán elkezdett esni az eső. Ismét elindultunk, de most már szakadó esőben mentünk a Pusztatemplomhoz. Útközben nagyon sok gombát láttunk, egy párat szedtünk is, de mondta Csaba bácsi, hogy tegyük le, és majd később visszajövünk érte.  
Úgy volt, hogy átmegyünk Felsőlajosra, és onnan jövünk haza, de Csaba bácsi a Papp boltnál azt mondta, hogy inkább már nem megyünk át, hanem iszunk egy meleg teát, felhívjuk Hriazik Anti bácsit, hogy jöjjön az egyik fuvarért, a másikért pedig Borika néni ismerőse jön, és vigyenek bennünket Csaba bácsiékhoz, mert már amúgy is át voltunk ázva. 
Ircsi néni nem jött velünk túrázni, mivel ő főzött nekünk, finom babgulyást, és sütött diós, túrós és meggyes rétest. Mindkettő nagyon finom volt. Csaba bácsiéknál még néztünk a túrákról fényképeket, videókat. A végén pedig Csaba bácsi mindenkit elvitt haza. 
Ez lett a lajosmizsei körtúrából, amit elmosott az eső."

                                                                                                                                                                                                                                                                     Török Marcsi 6. d


Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Berta János, Hriazik Attila, Hriazik Evelin, Kanyik Imre, Kun Ádám, Szőrös Dániel, Torkos kutya, Török Mária és Varga Istvánné Borika.


 

Ceglédi úton Napszakunk induláskor Geréby-dűlőn Virág vizesen Geréby-kereszt Dokumentalista
Gerébynél Lovasudvar istállói Esik... Torkos Természetes kehely Akácosban
Péli-kereszt Nyírfák Büdöske-sor Pusztatemplom Feladjuk... Nálunk

 

 

 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz