FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(47.) ALSÓLAJOSI TÚRA
 

Időpont: 2008. május 10. szombat
Útvonal: Lajosmizse - Németh-kereszt - Koli-tó - Tanyamúzeum
Táv: 11 km


Előzetesen sem sok jelentkező volt a túrára, de amikor szombat reggel gyülekeztünk a parkban, látszott, hogy nem fogunk részvételi csúcsot dönteni. Nyolc, de azért  mindenre elszánt túrázó vágott neki a lajosmizsei parkban az alsólajosi menetnek. Ervin a Városháza utáni réten lovat simogatott, majd a horgásztó után a dűlőtől balra egy másik, valamivel érdekesebb tavat találtunk, aminek a partján rövid pihenőt tartottunk. 
Az egyik villanyoszlopon gólyafészket láttunk, amiről jó képet nem sikerült készíteni, de a fiókáinak táplálékot kereső apukát lencsevégre kaptuk. Utunk során rengeteg színpompás virágot láttunk, a május már igazán tobzódik a színek és illatok sokaságában. A kereszteződésben egy szépen felújított keresztet találtunk, jó, hogy ilyet is látni.
Ezután kecskéket fényképeztünk egy tanya udvarán (Borika ideadta profi gépét, és mondhatom, nem az enyémmel egy kategória, annál jóval szebb felvételeket sikerült vele csinálnom), majd a Koli-tavat érintettük, két újabb kereszt, a nem túl szívderítő betonon gyaloglás és a Zsikla-felüljárón is átértünk. Majd a szeszfőzde, a szépen rendbe hozott Csillik-tanya, és máris a Tanyacsárdánál voltunk. Itt ettünk-ittunk, és a Tanyamúzeumot most is ki kellett hagynunk, mert ismét csak zárva találtuk (annak ellenére, hogy nyitva kellett volna lennie. Nem baj, majdcsak egyszer összejön!
Összességében hangulatos, családias, sok intim szépséggel tarkított túra volt, amelyre igaz minden más túra végi mondatunk: sajnálhatja, aki nem jött el és nem csinálta velünk végig...


Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Hriazik Attila, Hriazik Evelin, Kun Ádám, Kun Vivien, Sárközi Ervin, Török Mária és Varga Istvánné Borika.
 


 

Városháza Simogatás Túri-tó Németh-kereszt Büszkén Hihihi
Virág Romtanya Mizsey-kereszt Vízáteresz Kunkorik és a Nénje Csillik-kereszt
Gülügülü... Homokút Csillik tanya takarásban Tanyamúzeum Öreg kémény Buszra várva

 

 

 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz