FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(17.) LAKITELEK - TISZAALPÁR TÚRA
 

Időpont: 2007. július 10. kedd
Útvonal: Lakitelek - Szikrai-Holt-Tisza - Alprái-rét - Földvár - Skanzen - Tiszaalpár vá.
Táv: 12 km
 

Az eső miatt egy nappal elhalasztott túránkra a társaság álmosan és nem túl motiváltan indult. Az első kilométerek után azonban a lusta végtagok, izomzatok bejáródtak, a jókedv is egyre fokozódott.
Az erdőben, ahol néhány nappal korábban a tanösvényt jártuk be, valóságos őslényparkot talált Ervin. Aki mindig aktív, néha túlságosan is, most mégis megfigyeléseinek köszönhetjük a Zsiráfot és az Elefántot.
A Holt-Tisza partja is megmutatta magát egy óra séta után, aminek az volt a következménye, hogy minden lehetséges helyen le kellett szaladni hozzá, és kagylót kellett gyűjteni. Aki nem volt ilyen mozgékony, viszont éhes - és kamaszok közt ki az, aki állandóan nem az -, azok az ártérben felbukkanó szilvafákról szedték a még félig zöld bogyókat. Gondoltam, hasmars lesz a vége, de nem lett. Mindent bírnak...
Aztán amikor egy nagyüzemi kukoricatábla mellé kanyarodott az út, mesélni kezdtem, hogy valamikor mennyi tejes kukoricát ettünk, csak úgy nyersen, és hogy majdnem olyan finom, mint a főtt. Erre nekiestek a veteménynek, és tömték magukba a csövek ehető részét. Sőt: folyamatosan azzal nyaggattak, hogy lopjunk annyit - ők cipelik! -, hogy estére tudjunk belőle főzni. Én benne lettem volna, mert ésszerű volt, de ekkor feltört belőlem a pedagógus, és nevelési célzattal - viszont nem nagy meggyőződéssel - nemet mondtam.
Mire elértük Tiszaalpár határát, annak holtágát, már erősen borult idő lett, az eső pedig cseperegni kezdett. De nem annyira, hogy bárkit zavart volna. Akkora eső egyszerűen elképzelhetetlen volt. A Várdombot és a Templomdombot már esőben vettük birtokba.
Aztán egy boltban bevásároltunk ebédre, és elé kiülve belaktunk. Aztán ki a vasútállomásra, és visszazötyögtünk Lakitelekre.


Ezen a napon együtt túrázott:
Balog Csaba, Farkas Tibor, Fehér Márk, Fekete Balázs, Hasan Florin, Hriazik Adrienn, Hriazik Anett, Hriazik Attila, Kovács Csilla, L. Kovács Norbert, Loboda Tímea, Mészáros Roland, Nagy Irén, Rabb László, Sárközi Ervin, Soltész Ildikó, Sutus Mónika, Szajbert József, Telek János és Zsikla László.


 

(T)Őserdőben Elefánt Egyre beljebb Kincsvadászok Tavirózsa Csapatunk
Fűzek Szulák Elágazásnál Lacika Szilvázás nyakban Sulyom
Gyalog-galopp Alpári-Holt-Tisza Átértünk Alpárra Ázott verebek Ebéd egy ABC előtt Várjuk a lassút

 

 

 

 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz