FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(19.) ÉJSZAKA A PUSZTATEMPLOMNÁL
 

Időpont: 2007. július 19. csütörtök
 

Ha valaki azt mondja, hogy ez megtörténik, hát odaröhögtem volna neki. Pedig megtörtént.     Úgy kezdődött, hogy egy forró nyári napon a kölkök nálunk múlatták az időt. Anitáék is átjöttek Hernádról, és elég jelentős nagyságú társaság jött össze.
A melegre való tekintettel engedélyezve volt a slagból locsolkodás, ki is engedtek vagy négy köbméter vizet. Sebaj! Ettünk is, jól is éreztük magunkat. Már sötétedni kezdett, de senkinek sem akaródzott hazamenni. Miután körbetelefonálták a szülőket, hogy maradhatnak-e, és igenlő válaszok után örömködtek, hogy nálunk alhatnak, én gondoltam egy merészet, és 10 óra magasságában felvetettem, hogy ne a fűzfa alatt aludjunk, mert az snassz, hanem ennyi erővel kimehetnénk a Pusztatemplomhoz is. Mondanom se kell, hogy a gyerekek ráharaptak. Anita és Ircsi is benne volt, úgyhogy szekrényeinkből mindenkit felöltöztetünk, kaját, piát csomagoltunk és a két kocsival - az enyémmel kétszer fordulva - kiköltöztünk a vaksötét templomdombra.
                                      
Oda érve evés-ivás, nevetés, és vég nélküli ugratás, heccelés, még hajnali fél kettőig is ment a nagy duma. Mindenki leterített egy pokrócot vagy hálózsákot és a saját tempójában elaludt. Én a napfelkelte reményében hamar eszméltem, és észrevétlenül körbefényképeztem az alvó pupákokat. Aztán több fázisban rögzítettem a Nap uralmának kiteljesedését, majd a társaság ébredezni kezdett, és hét órakor visszaautóztunk hozzánk.
Reggeli és a gyerekek elkezdtek hazamenni. Persze a szívósabbak még délben is nálunk voltak. Végül ketten maradtunk Ircsivel. És magunk sem hittük el, hogy ezt is túléltük.A Pusztatemplomnál aludt:
Balog Csaba, Fehér Márk, Fehér Mihály, Hriazik Adrienn, Hriazik Anett, Hriazik Attila, Martinovics Norbert, Nagy Irén, Sárközi Ervin, Simári Anita, Sutus Mónika és Zsikla László.


 

Indulás előtt Lehevertünk a romnál Nincs kedvünk aludni Holdimádók Hullócsillagok nyomában Ébredés
Napfelkelte Ircsike Márkóval Hria Buddha Lányok vígkedéllyel Norbika "Hol jár az eszem?..."

 

 

 

 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz