FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(25.) ÓCSA - INÁRCS TÚRA
 

Időpont: 2007. szeptember 29. szombat
Útvonal: Ócsa - Bazilika - Láperdő - Selyem-rét - Inárcs vá.
Táv: 18 km
 

Kevés résztvevő, annál jobb hangulat, csodás túra, szép látnivalók, a végén pedig egy váratlan uzsonna Hernádon.     
Reggel korán indultunk a lajosmizsei állomásról, és egy órát vonatoztunk Ócsáig. Közben felszálltak Anitáék is Hernádon. Az ócsai érkezést kávéivás követte, majd indulás a bazilikához. Ott rövid várakozás után bebocsáttattunk a Szentélybe, és a gondnoknő csaknem egy órás előadását hallgattuk Ádám-, Évától kezdve napjainkig. Aztán végre nekivágtunk a túrának.
Betonúton kanyarogtunk néhány kilométert, majd szerencsére befordultunk az erdőbe. Innen indult a selyem-réti tanösvény, amelynek nyomvonalán egyre beljebb és beljebb hatoltunk az ócsai láperdőbe. Az út mellett végig gombák nőttek, madarak csicseregtek, mint a paradicsomban. Rövid pihenőt tartottunk a tisztáson, és tovább sétáltunk az őszi pompában tündöklő erdőben. Vadlesek szegélyezték a rétre vezető szekérutat, a gyerekek felmásztak, örömködtek. Aztán lassan kiértünk egy alacsonyabb rendű betonútra, ami kivitt minket az inárcsi főútra.  Innen pedig már csak egy óra volt az inárcsi vasútállomás. 
Ede Hernádon - előre kitervelten, de  nem szólva - babot főzött nekünk, így leszálltunk és eleget tettünk a meghívásnak. Két óra uzsonnázás, beszélgetés után visszamentünk a vonathoz és hazautaztunk Lajosmizsére.


Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Berta Bálint, B. Nagy Cintia, Fehér Márk, Fehér Mihály, Hriazik Attila, Kisjuhász Gellért, Nagy Irén, Salamon Cintia, Simári Anita és Török Mária.


 

Kirándulunk! Ócsán, a turul alatt A bazilika Áhitat Bálint keze 700 éves freskók
Előtérben a tájház Hriával Tintagomba Tuskógomba Tisztás Magaslesen
Legyűrve Ő Aszfaltra térünk Pompa Hernádon Fehéréknél Uzsonnázás

 

 

 

 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz