FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(16.) KONTYVIRÁG TANÖSVÉNY
 

Időpont: 2007. július 7. szombat
Táv: 4 km
 

A tábor harmadik napján, mire mindenki kifürödte és kijátszotta magát, elérkezettnek látszott a pillanat, hogy túrázzunk egy kicsit. Túrának inkább mégse mondanám, mert tulajdonképpen egy 3,5 km-es tanösvény végigjárásáról volt szó. A neve: Kontyvirág. Ez egy alpesi virág, amely valószínűleg a jégkorszakból maradt az Alföldön. Tavasszal halványzöld, gyertyalángszerű virága van,nyárra pedig szederszerű szemölcsökből narancssárga, később piros termést növeszt. Szigorúan védett faj, és tényleg csodálatra méltó.
Maga a bejárás a szokásos önfeledt hangulatban zajlott, sokat nevettünk. Például azon, hogy néhányan előrementek, és nem kanyarodtak el a szükséges helyen, hanem egyenesen mentek tovább. Izgatott telefonálások, de a telefonok nálunk csörögtek, mert a kicsikre bízták - lustaságból. Mindegy, gondoltam, tovább megyünk. Majd csak észre veszik, hogy vissza kell fordulniuk, és találkozunk a parkolóban. Így is lett.
Ezen kívül sokat fényképeztünk, furcsa helyzetekben, kidőlt fán, kiszáradt forrásnál. Láttunk szép csigát, és lekaptuk a névadó virágot is, július eleji állapotában.
Összefoglalva: remek kis túra volt, sok szép látnivalóval, méltó bemelegítés a néhány nappal későbbi Lakitelek-Tiszaalpár menetelésre.


Ezen a napon együtt túrázott:
Balog Csaba, Farkas Tibor, Fehér Márk, Fekete Balázs, Hasan Florin, Hriazik Adrienn, Hriazik Anett, Hriazik Attila, Kovács Csilla, L. Kovács Norbert, Loboda Tímea, Mészáros Roland, Nagy Irén, Rabb László, Sárközi Ervin, Soltész Ildikó, Sutus Mónika, Szajbert József, Telek János és Zsikla László.


 

A holtág mellett Csónakosok Dedó Libikóka Rajongás Tarzanok
Csoportkép Jelet kapunk Csoda! Majális-réten Keresztnél Üdv a családnak!

 

 

 

 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz