FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(33.) ÉVZÁRÓ TÚRA LADÁNYBENÉRE
 

Időpont: 2007. december 29. szombat
Útvonal: Lajosmizse vá. - Gödörállási dűlő - Ladánybenei rom - Ladánybene
Táv: 10 km
 

Az év utolsó túráját hidegben és fagyott hóban kezdtük a lajosmizsei vasútállomásról indulva. A ladánybenei betonútról két kilométer után betértünk a Gödörállásidűlőre, ahol egy istálló ereszén a leleményesebbek méteres jégcsapokat találtak. Aztán ezt nyalogatták, meg volt, aki víott is vele. Anettnak és Ircsinek az arcát torzította el a jég fénytörő képessége. 
Ismét átkelve a ladánybenei betonúton, egy keresztnél fényképet készítettem, majd a Templomdűlőre fordultunk. Innen rövid idő alatt a ladánybenei templomrom dombjához értünk. Lehel és Milán szánkó nélkül, gatyaszánon is jóízűt csúszkált, de a többség már erősen átfagyott, és mit nem adott volna, ha végre beérünk a faluba.                     
Végtelennek tűnő aszfaltút leküzdése után Ladánybene központjában, azon belül is a kocsma melegében találtuk magunkat. A szokásos üdítőzés, csipszezés és forralt borozás, és dél elmúltával már a lajosmizsei buszon ültünk.


Ezen a napon együtt túrázott:
Balog Csaba, Berta János, Hriazik Adrienn, Hriazik Anett, Hriazik Attila, Kovács Attiláné Ica, Kovács Csilla, Kovács Dániel, Kovács Dóra, Kovács Edit, Kovács Natália, Kovács Rebeka, Nagy Irén, Telek Milán, Tóth Attila, Tóth István, Török Marcsi, Varga Lehel és Vargáné Rátz Veronika.


 

Lajosmizse vá. Jégcsap-lovagok Ircsike Elhagyott tanya Félúton Benke-kereszt
Marcsika Közeledünk Mindenütt hó az úr Templomdomb Benén Mesebeli táj Megérkeztünk

 

 

 

 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz