FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(29.) SÉTA A KECSKEMÉTI ARBORÉTUMBAN
 

Időpont: 2007. november 4. vasárnap
Táv: 4 km
 

Nem voltak jó előjelek a kiránduláshoz, amennyiben egész éjszaka, aztán reggel is borult idő volt, szemerkélő esővel. Nem is sokan jöttek volna el, de még azokat is elriasztotta az idő. Ircsivel megbeszéltük, hogy hazamegyünk, ha senki sem lesz a vasútállomáson.
Lehel már fél órával az indulás előtt kint üldögélt, míg Marcsika pontban 11-re ért oda. Négy személy egy vonatos kiránduláshoz? Kitaláltuk, hogy megyünk Kecskemétre, de inkább autóval.
Délre értünk be az arborétumba, alig voltak néhányan. Az ég kitisztult, szél kezdett fújni. Ideális körülmények egy jó sétához. A szentek szoborsétánya és a kápolna, valamint a kálvária stációk után zöld-sárga-vörös övezetbe vetettük magunkat. A kilátóból egy jót bámészkodtunk, majd az örökzöldek és lombhullatók őszi pantomimjában gyönyörködtünk.
Rövid pihenő, evés, aztán visszafogott játék a játszótéren. És egy óra elteltével indulás vissza Lajosmizsére. Családias hangulatú kirándulás volt, minden szép és jó, sajnálhatja, aki otthon maradt...


Együtt sétált: Balog Csaba, Nagy Irén, Török Mária és Varga Lehel.


 

Évszázados évgyűrűkkel Csapatunk 3/4-e Mária-kápolna Kilátó Mamutfenyők Selyemfenyő
Gimnasztika Részlet Lehel Hintások A túravezető November 4. emlékére

 

 

 

 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz