FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


II. TŐSERDEI TÁBOR
 

Időpont: 2006. június 30 - július 6.
 

Ebben az évben másodszor hirdettünk Ircsi hatodikosainak és az én 2005-ben ballagott osztályom aktívabb tagjainak egy hetes nyári tábort. Mivel anyagiakban egyik család sem dúskál, ezért olcsó megoldáson agyaltunk. És szerencsére sikerült a tavalyi tanyát ismét nagyon jutányos áron megkapni.
A szervezést már tavasszal elkezdtük. A szálláshely lefoglalása után részletekben szedni kezdtük a részvételi díjat (1 hétre 7000 Ft). Ez fedezte a szállást, a napi ötszöri étkezést, a strandbelépőket és néhány gombóc fagyit. Persze úgy, hogy mindent mi csináltunk, naposi rendszerben beosztva. Főztünk, mosogattunk, vécét takarítottunk. Egy gyerekre egy nap jutott, a másik hat nap lazíthatott.
Napirendünk nem volt valami bonyolult: 7 körül kelés. Ezután reggelizés, kávé. Aztán rendrakás, takarítás, mosogatás, bevásárlás az ebédhez. Majd pedig tűzrakás és főzés, természetesen a gyerekek bevonásával. Rántotta, pirítós, paprikás krumpli, csirkepörkölt, húsos káposzta, bableves, palacsinta és sült hal voltak a menüben. Ezen kívül persze tea, kakaó, cigánylángos pukkadásig. De természetesen sütöttünk szalonnát, kolbászt is, zöldségekkel. Meg amit szemünk-szánk óhajtott.
Ebéd után gyors rámolás és egy óra csendes(?) pihenő. Négykor pedig indulás a strandra, zárásig. Este még sütögetés, beszélgetés, jó idő és kedv esetén séta a holtágnál, sötétben pancsolással. A táborban alig kellett fegyelmezni, ugyanis ha valaki nem viselkedett volna, vagy nem látta el a feladatait, annak hazaküldés lett volna a jutalma. Erre szerencsére senki sem pályázott. Az esős napokon a gyerekek a sörsátorban kártyáztak, kockáztak, beszélgettek Ircsi társaságában. Nekem persze akkor is főzni kellett, ha szakadt az eső. Még volt is hangulata.


Együtt táborozott:
Árva Ilona, Balog Csaba, Farkas Fanni, Fehér Márk, Gulyás Ákos, Győri Renáta, Hriazik Adrienn, Hriazik Attila, Kovács Csilla, Kovács Dániel, Kovács Edit, Kovács Natália, Kovács Rebeka, L. Kovács Norbert, Leskó Nikolett, Martinovics Norbert, Mészáros Roland, Mezei Tamás, Nagy Irén, Rabb László, Sárközi Ervin, Soltész Ildikó, Sutus Mónika, Sütő Bertalan, Szajbert József, Telek János, Telek János, Tóth Edward és Zsikla László.


 

Kipakolás Éljen a nyár! Jancsika Most ugrik a majom a vízbe Ildike Végre fürdünk...
Mónika Lacika és Norbi Halacska! Otthon meg ne tudják... Edit és Natus Ircsike
Fújhatjuk Reggeli Éhesek vagyunk! Hria ? Berci
Natus és Fanni Zsuga Csirkepörkölt A holtágban Leégtünk Utolsó délután

 

 

 

 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz