FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


A 6. D OSZTÁLY KIRÁNDULÁSA HOLLÓKŐN


Időpont: 2003 május


Az esõ és az eltévedés miatt emlékezetes osztálykirándulás. Sikerült képeket elõbányásznom az eseményrõl, de elég sok a homályos rész. Nem csak a fotókon, hanem az emlékezetemben is. Az biztos, hogy már Hollókõre érkezéskor szemerkélt az áztató májusi esõ. Valahogy kibírtuk. Aztán Indultunk Felsõtoldra, ahol a busz a megbeszéltek szerint várt.
Igen ám, de amikor elhagytuk a falut, és kiértünk a libalegelõre, több száz méteren át nem találtunk jelzést. Az égen semmi Nap, semmi támpont, úgyhogy csak nagyjából sikerült a "helyes" irányt belõnöm. Ennek az lett a következménye, hogy az agyagos cserháti dûlõutakon térdig gázoltunk a sáros vízzel telt traktornyomokban. Ekkor már az anyukák felmenõim sorba vételével voltak elfoglalva, de összeszorították a fogukat, és csak tûrtek.
Aztán órákig bolyongás, gatyáig ázás, majd Alsótold szélén lyukadtunk ki, és egy nyomóskútnál kezelésbe vettük magunkat. A gyerekek cipõstõl tartották lábukat a víz alá, már mindegy volt.
És ha már ilyen jól összehoztam a túrát, akkor nem maradt más, mint hogy stoppal át Felsõtoldra, fel a buszra, és Alsótoldon felvenni a srácokat, anyukáik teljes fásultságával körítve. Végül haza, és egy alapos tisztálkodás után ágyba dõlve, megfogadva, hogy legközelebb...
 

Minden rokonom!
 

Sántaőz


Ezen a napon együtt túrázott: A 6. d osztály, szülõk és Balog Csaba osztályfõnök.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz