BALOG BORÓKA ÉS SZELLŐ TÚRANAPLÓJA PETŐFI TÚRAKÖR OLDAL

 

TÚRABESZÁMOLÓ KÉPEK


TÚRA A KOLON-TÓNÁL
 

Időpont: 2020. február 20. szombat
Útvonal: El Bronco Ranch - Matyói-dombok - Kolon-tó - Bikatorok - Madárvárta - Matyódűlő - Iskola - El Bronco Ranch
Táv: 10 km

 

"Hát hol is kezdjem. Ez az én külön világom, ahol ismertetem a túrákat. Tudom, hogy rég írtam mesét, de most megragadtam a lehetőséget, a munkámat én tisztességesen elvégzem! Mivel sok szép dolgot láttam, ezért elmesélem.
Amikor megérkeztünk, mindenki fitt volt és nevetgéltünk. Vidáman kezdődött a reggel. Anyu a barátnőivel kávézott. Elindultunk! A gyerekek játszottak, a picik és a nagyok külön-külön. A nagyok beszélgettek, a kicsik pedig futkároztak. A Csengi és Dudi kitalálták, hogy levest főznek a termésekből és az ágakból. Amibe szerencsére bevettek minket is. Én sok hozzávalót találtam. Máté azt mondta, hogy mindig azt mondom, hogy az a legfontosabb összetevő, amit éppen összeszedek.
Egyébként nagyon szép volt az erdő és sok csodát láttam, pl. nyuszi alakú fűcsomót, alulról szívecske, felülről pedig virág alakú bokrot. Indiánsátrat is láttam. Kutya formájú fát is találtunk. A dombokra fel-le szaladgáltunk.
Amikor ráléptünk a cölöpökre, akkor először féltünk, mert ott volt a kis Csengike és nagyon a szélén ment. Amikor anyus megengedte, hogy a kis kunyhó elé lemenjek a vízhez, akkor leérkeztem és anyus elébe álltam és megfogta a kapucnimat és visszarántott.
Nemsokára visszajutottunk az autókhoz. A túra végére értünk. Fájdalmas búcsút vettünk egymástól. Nagyon izgalmas volt a túra.
"

Balog Szellő

"A túra nagyon szép dolog. A Csengivel nagyon szép faleveleket gyűjtöttünk, sokat szaladtunk-futottunk, mert a természetből szerettünk volna egy levest csinálni, de nem jött össze.
A Csengivel annyit futkározunk, hogy a végére elzsibbadt a lábam, de szerintem a Csenginek is. És anya, Olga néni, Kati néni és Timi néni meg Jolika néni teáztak, kávéztak meg beszélgettek.
Az erdő csodaszép, olyan, mint készen egy palota.
Apa olyan szép helyeket talál ki, hogy tényleg minden nagyon szép.
Meg olyat láttam, hogy a fa konyha alakú volt és láttam egy olyan fát, ami szék alakú volt, és előtte volt egy fa, ami asztal alakú volt. És a szék fölött egy olyasmi volt, mint egy lámpa.
Nagyon szép volt a természet, mert a természet amúgy is szép.
A végére elfáradtam, de csak egy kicsit.
Jolika néni és a többiek biztos nézik ezt a beszámolót.
"

Balog Boróka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy nagyon különleges fa.
Nagyon szép ez a fa, nagyon sok ága van.
Ez az indiánsátor.
Ez egy fenyőerdő, egy nagy hegyen van, amit Bikatoroknak hívnak.
Máté a vízparton.
Ebben a vízben Petőfi Sándor arca látható, ha jól észreveszed.
Ent.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

© Balog Boróka és Balog Szellő / Petőfi Túrakör