FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 

 

ÁRPÁD ÚTJÁN TÚRASOROZAT 2019

 

 

 


Előrebocsátjuk, hogy a 2019 őszére tervezett, idei legnagyobb szabású programunk csak akkor kerül megrendezésre, ha lesznek, akik komolyan részt kívánnak rajta venni.
Egy kb. 145 km-es, 7 túrából álló sorozattal gyalogoljuk végig, vezetett csoportban, Árpád és seregei, Anonymus által megörökített útvonalát, persze nem Vereckétől Titelig, csak a régiónkba eső szakaszon, azaz: a „Tetétlen-halomtól” vagyis Kőröstetétlentől, „Szeri-n” vagyis Pusztaszeren át, Dócig, nagyjából a Tisza mentén, a Két Folyó közének keleti peremén.
A túrák alkalmával felkeressük az Árpád fejedelem emlékére emelt három gyönyörű emlékművet, és persze Alpár földvárát és Árpád-kori falurekonstrukcióját is. Meg még sok minden mást: természetvédelmi területeket, tavakat, tómedreket, csatornákat, holtágakat, kilátókat, kereszteket, falvakat, tanyákat, majorokat, kunhalmokat, települési határjeleket és még szélmalmot is. Nem utolsó sorban pedig az ópusztaszeri emlékparkot is meglátogatjuk.
A programsorozatot 2019 őszére tervezzük, nagyjából kéthetenkénti alkalmakon.
Olyan érdeklődőket várunk, akik kíváncsiak a magyar történelemre, az Alföld/Tisza-mente kevéssé ismert ezen szegleteire, érdeklődésük végig kitart és esetleg szervezési vagy logisztikai munkát is vállalnak a küldetés sikere érdekében.
Ha ezek a feltételek teljesülnek, összejön egy lelkes csapat
ÁRPÁD ÚTJÁRA - és persze ha még lesz akkor Túrakör, mert lesz addig kikért dolgozni, lesznek addig rendszeresen velünk túrázók is -, szóval, akkor egy felejthetetlen és lélekemelő emléktúra-folyamot tudhatunk majd magunkénak.
Részletes útvonal, távok már majdnem készen, hamarosan azokat is feltesszük az oldalunkra.

Minden érdeklődőt vár a Petőfi Túrakör.

 

 

 

 

 

 

 

 

a

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián bölcsesség)

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz