FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(636.) A VERSVÁNDOR RADNÓTI-EMLÉKMŰSORA KUNSZENTMIKLÓSON


Időpont: 2019. november 8. péntek


Ma 75 éve lőtték agyon Radnóti Miklós magyar költőt…
Az évforduló alkalmából Kunszentmiklóson jártunk, a Ladánybenei Bene Vitéz Általános Iskola és Petőfi
Túrakör képviseletében, hogy tiszteletünket tegyük A Költő és Tóth Péter Lóránt Versvándor előtt.
Péter lélegzetelállítóan fegyelmezett és szívekbe hatoló műsort adott elő, Radnóti Miklós versein és visszaemlékezéseken keresztül.
Egy rendkívüli Ember emlékezett egy rendkívüli Emberre. És szerencsére, Vele mi is.
Aki nem jött el, olyat mulasztott az életében, amit egykönnyen nem fog tudni helyre hozni…
Péter, idén, minden idegszálával és energiájával Radnótinak szentelte magát, és bár zarándokútja hivatalosan véget ért, valójában soha nem ér véget.
Mert amíg él, mennie kell, tovább egyesíteni a szétszakított nemzetrészeket, ahogy ő szokta fő feladatát meghatározni. Mennie kell tovább, mert minél több embert ér el a versekkel, a történetekkel, annál többet kell még, mert már ezreket mozdított el a holtpontról, de sok millióan még mozdulatlanok…
Nem érhet véget ez a sorozatos csodatevése, mellyel különböző nyelvű, identitású, vallású és szándékú embereket terel egyetlen nagy csapatba, aminek a neve: magyar nemzet. Nem több és nem kevesebb.
Péter egymaga többet tett az elmúlt hónapokban Radnóti Miklós emlékéért, hazaérkezéséért, végső megnyugvásáért, lelkének megváltásáért, méltó rangjára kerüléséért, népek, vallások fölé emeléséért, mint az irodalomtudomány és a magyar társadalom az elmúlt 75 évben.
Isten áldását kérve Rá, örömmel és büszkeséggel kívánunk Péternek még nagyon sok kilométert, várost, falut, kíváncsi embert, mosolygó arcot és zokogó szemeket, rengeteg verset, élményt és szeretetet.
És ha csak a töredékét visszakapja az emberektől, amit ő már adott és még adni fog nekik, még az unokái is örök boldogságban fognak tőle élni…
Köszönjük ezt a felejthetetlen estét Péternek és Radnóti Miklósnak.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

A megemlékezésen résztvett: Balog Csaba (Lajosmizse), Balog Szellő (Lajosmizse), Gulyás Balázs (Ladánybene), Gulyás Balázsné (Ladánybene), Gulyás Éva (Ladánybene), Jurászik Hanna (Ladánybene), Mátyás Ferenc (Ladánybene), Mátyás Katalin (Ladánybene) és Sipos Adrienn (Lajosmizse).
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz