FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(565.) ÉRSEKHALMI FÖLDVÁR ÉS NEMESNÁDUDVAR


Időpont: 2018. szeptember 16. vasárnap
Táv: 3 km


Eredetileg... Többször kezdtem így a beszámolót, mert tényleg mindig van egy eredetileg eltervezett túra, vannak érdeklődők, jelentkezők - de aztán általában van az eredetileg folytatása, amit nem tudom, milyen szóval lehet kifejezni. Szóval mindig vannak változások. Így volt ez a mai napra tervezett az Érsekhalma-Hild és a Hajósi pincék közé tervezett túrával is.
Csakhogy nem mindenki jött, aki szeretett volna, így gyerekeink korosztályos társaság nélkül maradtak, amiből következett, hogy nyűgös lett volna nekik a csatornaparton, pajtikák nélkül a monoton gyaloglás. Ezért  átvariáltam a dolgot, és Hajóst tulajdonképpen kihagyva, mert ott már többször voltunk - csak kávét ittunk a Judit panzióban -, kocsikkal kimentünk Hildre a földvárhoz. Ott persze gyalogos terepbejárás volt, szép panorámával és egy kiadós reggelivel. Aztán tovább Nemesnádudvarra, amivel már régóta szemeztem, mert tudtam, hogy fantasztikus hely, semmihez sem hasonlítható alföldi település és országos viszonylatban is a legszebbek közül való. És élőben még szebb, mint a tervekben...
Minden további nélkül, talán a képeknek sikerül valamit visszaadni a két hely szépségéből, amiket egyébként nyugodt szívvel ajánlunk felkeresésre.

 

Minden rokonom!

Sántaőz

 

A napot együtt töltötet: Balog Boróka (Lajosmizse), Balog Csaba (Lajosmizse), Balog Szellő (Lajosmizse), Nagy Irén (Lajosmizse), Pócs Balázs (Szabadszállás) és Pócsné Fodor Anita (Szabadszállás).
 

 

Érsekhalmi földvár Löszfal A várudvaron Tájékoztató Kilátás Hildre... ...és a Duna-síkra
Várudvaron találtuk Reggelizünk A vár másik vége Pince Északi vég Hild majorépülete
Nemesnádudvaron Festett ajtajú ház Pince Ajtó Séta az utcákon 1. Séta az utcákon 2.
Séta az utcákon 3. Felújított présház Régi családi szüret Folytatjuk a sétát Helyi divat Csak pince
Felső utca részlete Templom tér A községháza Betelepítési emlékmű... ...és a felirata Szentháromság oszlop
Kereszt Újabb utcarészlet Bormúzeum Régi szobor A temető Régi sírkövek mentése
Kálvária Stáció Golgota Temetői Pincesor 1. Temetői Pincesor 2. Sváb mediterrán

 

 

 

 

 

a

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz