FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(543.) TÚRAKÖRÖS NAP A BARCSAY-KÚRIÁNÁL


Időpont: 2017. május 6. szombat
Útvonal: Barcsay-kúria környéke
Táv: 3 km
 

Már hagyomány, hogy május elején egy laza, kötetlen programot szerezünk a ladánybenei Barcsay-kúriához. Idén is megjelentünk itt, bár most az elmúlt hetek szervezsi munkáitól, és az előző napi kiállítás megnyitótól, kissé enerváltak, fáradtak voltunk. Nem bánta hát senki, hogy minden előzetes tervet felülírva, egy mindössze 3 km-es kis kerülésnek vágtunk neki, már jóval 10 óra után. Az idő tiszta, szárza és meleg volt, és voltak iugyan gomoylfelhők az égen, alapjában véve égetetet a Nap rendesen.
A túrácska egyetlen célja a szomszédos Gondos-Lakos tanya meglátogatása volt, amit sikeresen teljesítettünk is; ennek legfőképpen a kicsik örüöltek, mert megkapták az előre beharangozott kecskegida-simogatást.
A tanyáról visszamentünk a kúriához, majd gyors tűzrakást köetően, kitetük az asztalra, amit hoztunk, és egy hosszúra sikerült sütögetésbe, eszegetés-iszogatásba fogtunk. Csak ültünk, sütöttük a szalonnát, húsokat, és eszegettünk. Majd beszélgettünk, és közben is beszélgettünk, és ittunk is egy kis bort, ezt-azt.
Négy óra körül esni kezdett, nem volt vészes, de hamarosan mégis a búcsúzkodás mellett döntöttünk, nem az időjárás tarthatatlansága miatt, hanem azért, mert hosszú volt ez a nap is, nem kellett senkit nógatni, hogy menjünk haza és pihenjünk.
A hiányzó Túratársak tényleg hiányoztak, mint egy nagy csaldból a jelen nemlévő rokonok. Önkéntelenül is kerestük az arcukat, a beszólásaikat, a poénjaikat. De majd máskor pótoljuk a kimaradást.
Például a következő héten, aztán a következőn, aztán a következőn...

 

Minden rokonom!

 

 

Sántaőz

 

 

Őfelsége... ... a Barcsay-kúria! Indulhat a játék A kúria bejárója Elundultunk a túrára Áteresz
Galagonyavirág és bogár Nagy-Szék-tó mellett A Gondos-Lakos tanya Korábban Drabant-tanya volt Pihenő a tanyaudvaron Megérkeztünk
Bealudtunk Gidasimogató Szelli és Zsuzsi A kecskenem rajongói Hárman egyszerre Tanya kicsit arrébb
Visszaúton Nyársalásra készülve És beindul a sütögetés Éhesek vagyunk... ...ennei akarunk! Erre koccintani kell!

 

 

 

 

 

a

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz