FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(311.)  TÚRA A PUSZTAVACSI-ERDŐBEN


Időpont: 2011. november 27. vasárnap
Útvonal:
Jámbor tanya - Ricsováry major - Strázsa-hegy - Látó-hegy - Táborfalva vá.
Táv:
20 km


"Ezen a napon a Pusztavacsi-erdőt látogattuk meg. Nem egy rohanós túra lett, hanem mindenféle egészséges őszvégi gyümölcsöket kóstolgatós, kellemes séta forrt ki belőle. Mindenki a lehető legjobban érezte magát,  és csak ez számít.
A túrát, szokás szerint, kávézással kezdtük, persze csak fakultatívan. Aztán belevágunk, s néhány kilométert egyenesen mentünk, egészen a határig. Onnan pár száz méter után elértük az erdőt.
A Pusztavacsi-erdő kopasz akácfái nyugalmat árasztottak magukból, ezt csak néhány, még lombkoronát viselő tölgyfa zavarta meg. Ez eleinte volt így, beljebb érve már fenyő és tölgy váltotta egymást. Az út szélén majdhogynem sorban álltak a galagonya-, csipkebogyó- és kökénybokrok, ezekről jóízűen ettük a termést.
Rövid keresgélés és térképbogarászás után megtaláltuk Strázsa-hegy felé vezető kalandos, bozótos utat. Felérve valódi hegytetőn éreztük magunkat, ebben közrejátszottak a homokbuckák és a fenyves is. Itt vettük észre, hogy kis időcsúszásban vagyunk, de ez nem igazán érdekelt minket. Megnéztünk még néhány dombot, tettünk egy kerülőt, láttunk két szép, jámbor őzet és célba vettük a vonatállomást Táborfalván.
A táv vége és egyben a legmonotonabb, legunalmasabb szakasza a Kossuth Lajos utcán vezetett, betonúton. Aki ezt leküzdötte, az mehetett csak el a vonattal. A csapat kis része el tudott menni a 15:06-os vonattal, a többieknek várniuk kellett egy órát.
Egy nagyon jó hangulatú, gyönyörű túrán vettünk részt a tél eleji csípős hidegben."

                                                                                                                                                                                                                        Szikora Marcell (14 éves) - Petőfi Túrakör


Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Blahut Pál, Gábris Attila, Gábris Imre, Hornacsekné Kucsera Ilona, Kun Ádám, Kun Vivien, Nagy Irén, Polyák Nikolett (Kecskemét),
Rafi kutya (Kecskemét), Szekeres Zoltán (Kecskemét), Szikora Dávid (Kecskemét), Szikora  Marcell (Kecskemét), Török Mária, Varga Istvánné Borika és Zsikla Roland.

 

 

Kezdetnek nem rossz Kónya-dűlő kereszteződésében Ricsováry major Lányok Galagonyázás Ircsike
Leskelődők Attila és Imre Strázsa-hegy Fatörzs Hotel Szép környék Nevelés
Rókalyuknál Gyalogvágta Kis Zsikla Marcsi Látó-hegy fenyői Homokbucka
Kibeszélés Nyugalom Ötágú síp Marci Táborfalvi református... ...és katolikus templom

 

 

 

 

a

"Meg kell őriznünk az erdőket gyerekeinknek, unokáinknak és azoknak, akik még meg sem születtek. Meg kell védenünk azoknak, akik annyira sem tudják felemelni szavukat, mint a madarak, a négylábúak, a halak vagy a fák." (ismeretlen indián főnök)

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz