FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(311.)
TÚRA A PUSZTAVACSI-ERDŐBEN


Idõpont: 2011. november 27. vasárnap
Útvonal:
Jámbor tanya - Ricsováry major - Strázsa-hegy - Leső-halom - Táborfalva vá.
Táv:
20 km


"Ezen a napon a Pusztavacsi-erdõt látogattuk meg. Nem egy rohanós túra lett, hanem mindenféle egészséges õszvégi gyümölcsöket kóstolgatós, kellemes séta forrt ki belõle. Mindenki a lehetõ legjobban érezte magát,  és csak ez számít.
A túrát, szokás szerint, kávézással kezdtük, persze csak fakultatívan. Aztán belevágunk, s néhány kilométert egyenesen mentünk, egészen a határig. Onnan pár száz méter után elértük az erdõt.
A Pusztavacsi-erdõ kopasz akácfái nyugalmat árasztottak magukból, ezt csak néhány, még lombkoronát viselõ tölgyfa zavarta meg. Ez eleinte volt így, beljebb érve már fenyõ és tölgy váltotta egymást. Az út szélén majdhogynem sorban álltak a galagonya-, csipkebogyó- és kökénybokrok, ezekrõl jóízûen ettük a termést.
Rövid keresgélés és térképbogarászás után megtaláltuk Strázsa-hegy felé vezetõ kalandos, bozótos utat. Felérve valódi hegytetõn éreztük magunkat, ebben közrejátszottak a homokbuckák és a fenyves is. Itt vettük észre, hogy kis idõcsúszásban vagyunk, de ez nem igazán érdekelt minket. Megnéztünk még néhány dombot, tettünk egy kerülõt, láttunk két szép, jámbor õzet és célba vettük a vonatállomást Táborfalván.
A táv vége és egyben a legmonotonabb, legunalmasabb szakasza a Kossuth Lajos utcán vezetett, betonúton. Aki ezt leküzdötte, az mehetett csak el a vonattal. A csapat kis része el tudott menni a 15:06-os vonattal, a többieknek várniuk kellett egy órát.
Egy nagyon jó hangulatú, gyönyörû túrán vettünk részt a tél eleji csípõs hidegben."

Szikora Marcell (14 éves) - Petõfi Túrakör
 

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Blahut Pál, Gábris Attila, Gábris Imre, Hornacsekné Kucsera Ilona, Kun Ádám, Kun Vivien, Nagy Irén, Polyák Nikolett (Kecskemét), Rafi kutya (Kecskemét), Szekeres Zoltán (Kecskemét), Szikora Dávid (Kecskemét), Szikora  Marcell (Kecskemét), Török Mária, Varga Istvánné Borika és Zsikla Roland.
 

 

Kezdetnek nem rossz

 

Kónya-dûlõ keresztezõdésében

 

Ricsováry major

 

Lányok

 

Galagonyok

 

Ircsike

 

Leskelődők

 

Attila és Imre

 

Strázsa-hegy

 

Fatörzs Hotel

 

Szép

 

Nevelés

 

Rókalyuknál

 

Gyalogvágta

 

Kis Zsikla

 

Marcsi

 

Leső-halom

 

Újabb fotótéma

 

Kibeszélés

 

Nyugalom

 

"Öt ágú síp"

 

Marci

 

Táborfalvi református...

 

...és katolikus templom

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz