FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(312.) MIKULÁS TÚRA A NAGYKŐRÖSI-ERDŐBEN


Idõpont: 2011. december 4. vasárnap
Útvonal:
Csemő - Gyurka-domb - Strázsa-halom - Szurdok-dűlő - Nagykőrös vá.
Táv:
18 km


Minden nap más. Ez is más lett, mint a többi. Mikulás túránk, még olyan igazi, nem is volt. 2007-ben volt valami kezdemény a Gerecsében, déligyümölcs evéssel, de igazából ez volt az első, amikor piros sapkával a fején vonult a Csapat. És mindenki készült valamivel; ki mandarint, ki pálinkát, ki kolbászt, ki forralt bort, ki pedig csoki mikulást hozott. Ment is egész nap a kínálgatás.
A nap másik ünnepi eseménye Borbála nap lévén adódott. Kétszer is megköszöntöttük Borikát egy kis szíverõsítõ körbekínálásával, ami amúgy sem éppen rossz kedvünket tovább ajzotta.
Csemõbõl a Gyurka-dombi kilátó érintésével a Nagykõrösi-erdõbe gyalogoltunk, ahol nagy nehézségek és Dömötör Zsolti telefonos segítségégével találtuk csak meg a Strázsa-halmot, amelyet tavaly óta több kilométeres kerítéssel kerítettek körbe. De csak meglett valahogy, és nagyon tetszett mindenkinek ez a része is az erdõnek.
Összefoglalva: az egész nap ritka jó hangulatban telt, pedig máskor sem rossz a légkör. Mindenki kitett magáért, tovább erõsítve az összetartozás és a csapatszellem érzését. Némelyek odáig feszítették a húrt, hogy a hazafelé tartó vonatúton már az év túrájának szavazták volna ezt a mait, az év 79. programját, pedig voltunk ennél szebb helyeken, láttunk ennél szebb dolgokat, volt ennél jobb az idõjárás, volt sárgább az erdõ - és mégis... Valami nagyon összeállt erre a napra, talán kezd alakulni a csapatunk, kezd igazi baráti közösségéé válni, ahol gyerek és felnõtt egymást segítve, kínálva, teljes egyenrangúságban gyalogol, sír és nevet együtt is, ha kell. Ez a nap legfõbb értéke! És ha így nézem, lehet, hogy nem is túlzás az év legemlékezetesebb túrái közé sorolni ezt a Nagykõrösi-erdõben gyaloglást...
Mindenkinek mindent köszönünk!
Legyetek ilyen kedvesek és barátságosak, szeretetteljesek mindig, minden körülmények között!

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Berente Adél, Berta Bálint, Kovács Zsolt, Kun Ádám, Kun Vivien, Nagy Irén, Polyák Nikolett (Kecskemét), Rafi kutya (Kecskemét), Spiegeberger Tamás, Szekeres Zoltán (Kecskemét), Szõrös Anna, Szõrösné Székely Cecília, Török Mária, Varga Istvánné Borika és Zsikla Roland.

 

 

Csemõben

 

Borbála névnap van

 

Pálinkás jó reggel

 

Kép keretben

 

Borikával

 

Zoli elemében

 

Egy régi határkőnél

 

Lovas program

 

Rajongók gyűrűjében

 

Zoli

 

Haladunk...

 

Kerítésmászás a Strázsa-halomnál

 

Faülő

 

A Strázsa-halom elhagyása

 

"Ormányos" tölgy

 

Nagykõrös szélén

 

Mindjárt lemegy a Nap/nap...

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz