FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(312.)  MIKULÁS-TÚRA A NAGYKŐRÖSI-ERDŐBEN


Időpont: 2011. december 4. vasárnap
Útvonal:
Csemő - Gyurka-domb - Strázsa-halom - Szurdok-dűlő - Nagykőrös vá.
Táv:
18 km


Minden nap más. Ez is más lett, mint a többi. Mikulás-túránk, még olyan igazi, nem is volt. 2007-ben volt valami kezdemény a Gerecsében, déligyümölcs evéssel, de igazából ez volt az első, amikor piros sapkával a fején vonult a Csapat. És mindenki készült valamivel; ki mandarint, ki pálinkát, ki kolbászt, ki forralt bort, ki pedig csoki mikulást hozott. Ment is egész nap a kínálgatás.
A nap másik ünnepi eseménye Borbála nap lévén adódott. Kétszer is megköszöntöttük Borikát egy kis szíverősítő körbekínálásával, ami amúgy sem éppen rossz kedvünket tovább ajzotta.
Csemőből a Gyurka-dombi kilátó érintésével a Nagykőrösi-erdőbe gyalogoltunk, ahol nagy nehézségek és Dömötör Zsolti telefonos segítségégével találtuk csak meg a Strázsa-halmot, amelyet tavaly óta több kilométeres kerítéssel kerítettek körbe. De csak meglett valahogy, és nagyon tetszett mindenkinek ez a része is az erdőnek.
Összefoglalva: az egész nap ritka jó hangulatban telt, pedig máskor sem rossz a légkör. Mindenki kitett magáért, tovább erősítve az összetartozás és a csapatszellem érzését. Némelyek odáig feszítették a húrt, hogy a hazafelé tartó vonatúton már az év túrájának szavazták volna ezt a mait, az év 79. programját, pedig voltunk ennél szebb helyeken, láttunk ennél szebb dolgokat, volt ennél jobb az időjárás, volt sárgább az erdő - és mégis... Valami nagyon összeállt erre a napra, talán kezd alakulni a csapatunk, kezd igazi baráti közösségéé válni, ahol gyerek és felnőtt egymást segítve, kínálva, teljes egyenrangúságban gyalogol, sír és nevet együtt is, ha kell. Ez a nap legfőbb értéke! És ha így nézem, lehet, hogy nem is túlzás az év legemlékezetesebb túrái közé sorolni ezt a Nagykőrösi-erdőben gyaloglást...
Mindenkinek mindent köszönünk, Anti bácsinak jobbulást kívánunk a lábsérülése okán!
Legyetek ilyen kedvesek és barátságosak, szeretetteljesek mindig, minden körülmények között!!!
 

                                                                                                                                           Minden rokonom! 

                                                                                                                                                                                                                                                                      Sántaőz

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Berente Adél, Berta Bálint, Kovács Zsolt, Kun Ádám, Kun Vivien, Nagy Irén, Polyák Nikolett (Kecskemét),
Rafi kutya (Kecskemét), Spiegeberger Tamás, Szekeres Zoltán (Kecskemét), Szőrös Anna, Szőrösné Székely Cecília, Török Mária, Varga Istvánné Borika és Zsikla Roland.


 

 

Csemőben Borbála névnap Pálinkás jó reggel Kép keretben Borikával Zoli elemében
Lovas program Rajongók hada Haladunk... Kerítésmászás Zsoltika, a fa ura Nagykőrös szélén

 

 

 

 

a

"Míg tart az élet, jól akarom élni / Bár tudom, egyszer majd elköszön / És addig is, míg az ég rám szakad / Az igaz utat járom, esküszöm." (Geronimo, apacs főnök)

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz