FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(248.) KINCSEM 25 TELJESÍTMÉNYTÚRA


Időpont: 2011. március 26. szombat
Útvonal: Tápiószele - Kisfalu - Tápiószentmárton - Kincsem Lovaspark - Ürgés - Bogaras - Tápiószele
Táv: 25 km


"Szép napsütéses időben kezdtük meg Borikával a Kincsem teljesítménytúra 25 kilométeres távjának teljesítését. Csapatunk többi tagja bevállalta az 50-et, kivívva minden elismerésünket. Együtt indultunk neki a gyaloglásnak, de ők erőteljesebb tempóban haladtak, és a Hajta-parton már csak a hátukat láthattuk.
Az 1. ellenőrzőpontnál még bevártak bennünket, de aztán siettek tovább a kellemes sült szalonna illattal, amivel a rendezők ingerelték a túrázót. Ezután már valóban csak ketten mentünk. A nap folyamán leginkább a Kincsem Lovasparkba történő beérkezést vártuk, és az ide vezető utat kellemes, karácsonyt idéző fenyőillatban, szántásokon átvágva és erdőszéleken tettük meg. A parkban kiélveztük azt az ajándékot, hogy "időtlenül" pihenhettünk, így jutott időnk egy kis ebédre, kávéra és rövid regenerálódásra.
Majd nekivágtunk a homokos sőregi utnak, aminek azt hittük, sosem lesz vége. Nagyon vártuk az utolsó ellenőrzőpontot, mert a sőregpusztai körülmények kissé nyomasztóan hatottak ránk. Az utolsó pecsétek mellé narancsot is kaptunk, és a feltámadó szél szárnyán repültünk egészen a célig, ahol kedves és szeretetteljes szervezők vártak bennünket - és a frissen sült diós patkó.
Jól megérdemelt jutalmunk átvétele után pedig izgatottan vártuk "50-es" társainkat, és megérkezésükkor nagy fájdalmaik miatt vigasztaltuk is őket, ha kellett.
Ezzel még nem volt vége a napnak, hiszen a szerencse is mellénk állt, és csapatunk több tagja is nyert a "szeméttombolán", zoknikat.
Ezúton szeretnénk Minden Teljesítőnek gratulálni, és büszkék vagyunk Rátok is, Kedves Társaink!"

 Kincsem 25 teljesítménytúra jelvénye (2011)Ezen a napon együtt túrázott:
Nagy Irén (aki a beszámolót írta) és Varga Istvánné Borika (aki fényképezett).

 

Kisfaluban A hajta zúgója 1. ep: Az erdészház Ircsike szervizel Kincsem Lovasparkban Célban a két lány!
Spigi és Palika fogadása 9.10 perces idővel Spigi zoknit is nyert Marci (10.40) Spigi és Jimike Önmaguk legyőzői (11.00)

 

 

 

 

a

"Ha a szem nem könnyezett volna, a lélek nem látott volna szivárványt." (indián bölcsesség)

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz