FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL  CSOPORTKÉPEINK  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  PANORÁMAKÉPEK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  JÁRÓFÖLD  LINKEK 


(315.)  ÉJSZAKAI TÚRA A BETYÁR-DOMBON


Időpont: 2011. december 27. kedd
Útvonal:
Betyár-dombi tanösvény
Táv:
3 km


"Karácsony után viszonylag spontán módon került lebonyolításra ez a túra. Bizonyára többen belefáradtunk az evésbe, és jól esett az ünnepi hétvége után kicsit megmozgatni magunkat, no meg élvezni egymás társaságát. Nem mellesleg kíváncsiak is voltunk arra, hogy a madarak és egyéb erdei állatok megtalálták-e a számukra néhány nappal ezelőtt kihelyezett szalonnát, almát, magvakat. A táv nem hosszú, körülbelül 3 km, de nem is biztos, hogy kellett volna ennél több egy hétköznap estén.
Háromnegyed 5-kor találkozunk a Kollégiumnál, s hamarosan már az erdő mélyén álltunk az autókkal, s méregettük a sötétet. Egyeseknek csak kicsit volt félelmetes, volt, akinek jobban, és persze volt, akinek egyáltalán nem. Hamar rákaptunk,hogy ijesztgessük egymást, nagy sikoltásokat és kacagásokat kiváltva ezzel. Közben persze haladtunk is, bár nem túl gyorsan. Többször álltunk meg és kapcsoltuk le lámpáinkat, figyelve a sötétet, próbáltuk a szemünket hozzászoktatni, de csak kényelmesebb tovább látni az orrunknál, így mégis inkább a lámpák fénye mellett baktattunk tovább. Nézegettük a kihelyezett élelmet is. Itt-ott egy kicsit fogyott belőle, de csak nagyon kevés- persze, találnak még maguknak ennivalót az állatok komolyabb fagyok és hó nélkül. Ezen az estén kifejezetten kellemes időnk volt, nem fáztunk egyáltalán, sőt, néha még melegünk is volt. A túra második felében a Borikától kapott bejgli belülről is melegített bennünket, nagyon jól esett.
A természet, az erdő sötétben is nagyon szép, bár persze kevésbé látványos, de ennek is megvan a maga varázsa. Ha csendben maradunk és kinyitjuk a fülünket, érezhetjük ahogy beleolvadunk a természetbe- ezt most mondjuk nem tudtuk megtapasztalni, mert általánosan hangos jókedv uralkodott, de attól még ez így van. Nem érdemes félni a sötéttől, hiszen az nem tud bántani, veszélyes vadak pedig errefelé nem laknak az erdőben. A végére még Ircsinek is megjött a bátorsága. :)
Körülbelül másfél óra alatt körbeértünk az ösvényen, s utána egy- két csoportkép, valamint némi tanakodás után úgy döntöttünk, kávézással egybekötött beszélgetéssel folytatjuk az estét. Így is történt, és nagyon kellemes is volt, de aztán egyszer csak haza kellett menni...
Aki kimaradt, lemaradt, sajnálhatja, és legközelebb meg bepótolhatja! :)"

                                                                                                                                                                                                                                              Polyák Nikolett - Petőfi Túrakör


Ezen a napon együtt túrázott:
Balog Csaba, Nagy Irén, Polyák Nikolett (Kecskemét),
Rafi kutya (Kecskemét), Spiegelberger Tamás, Szekeres Zoltán (Kecskemét), Török Mária, Varga Istvánné Borika és Zsikla Roland.
 


 

Betyár-dombi tanösvény Spigi és Borika Kapucnis Vidámak vagyunk Rafi és Zoli Ircsike
"Lecsücsülünk, csüccs!" Engedd el a hajamat! Hagyjál lógva! Borika bejglije Éjszakai fényeket csinálunk Viszlát!

 

 

 

a

"A fehér embernek úgy kell védenie az állatokat, mint a saját testvéreit. Mit ér az ember állatok nélkül? Ha mind kipusztul, az ember magányosan hal meg. És ahogy az állatok végzik, úgy végzik  az emberek is." (indián bölcsesség)

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz