FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(315.)
ÉJSZAKAI TÚRA A BETYÁR-DOMBON


Idõpont: 2011. december 27. kedd
Útvonal:
Betyár-dombi tanösvény
Táv:
3 km


"Karácsony után viszonylag spontán módon került lebonyolításra ez a túra. Bizonyára többen belefáradtunk az evésbe, és jól esett az ünnepi hétvége után kicsit megmozgatni magunkat, no meg élvezni egymás társaságát. Nem mellesleg kíváncsiak is voltunk arra, hogy a madarak és egyéb erdei állatok megtalálták-e a számukra néhány nappal ezelõtt kihelyezett szalonnát, almát, magvakat. A táv nem hosszú, körülbelül 3 km, de nem is biztos, hogy kellett volna ennél több egy hétköznap estén.
Háromnegyed 5-kor találkozunk a Kollégiumnál, s hamarosan már az erdõ mélyén álltunk az autókkal, s méregettük a sötétet. Egyeseknek csak kicsit volt félelmetes, volt, akinek jobban, és persze volt, akinek egyáltalán nem. Hamar rákaptunk,hogy ijesztgessük egymást, nagy sikoltásokat és kacagásokat kiváltva ezzel. Közben persze haladtunk is, bár nem túl gyorsan. Többször álltunk meg és kapcsoltuk le lámpáinkat, figyelve a sötétet, próbáltuk a szemünket hozzászoktatni, de csak kényelmesebb tovább látni az orrunknál, így mégis inkább a lámpák fénye mellett baktattunk tovább. Nézegettük a kihelyezett élelmet is. Itt-ott egy kicsit fogyott belõle, de csak nagyon kevés- persze, találnak még maguknak ennivalót az állatok komolyabb fagyok és hó nélkül. Ezen az estén kifejezetten kellemes idõnk volt, nem fáztunk egyáltalán, sõt, néha még melegünk is volt. A túra második felében a Borikától kapott bejgli belülrõl is melegített bennünket, nagyon jól esett.
A természet, az erdõ sötétben is nagyon szép, bár persze kevésbé látványos, de ennek is megvan a maga varázsa. Ha csendben maradunk és kinyitjuk a fülünket, érezhetjük ahogy beleolvadunk a természetbe- ezt most mondjuk nem tudtuk megtapasztalni, mert általánosan hangos jókedv uralkodott, de attól még ez így van. Nem érdemes félni a sötéttõl, hiszen az nem tud bántani, veszélyes vadak pedig errefelé nem laknak az erdõben. A végére még Ircsinek is megjött a bátorsága. :)
Körülbelül másfél óra alatt körbeértünk az ösvényen, s utána egy- két csoportkép, valamint némi tanakodás után úgy döntöttünk, kávézással egybekötött beszélgetéssel folytatjuk az estét. Így is történt, és nagyon kellemes is volt, de aztán egyszer csak haza kellett menni...
Aki kimaradt, lemaradt, sajnálhatja, és legközelebb meg bepótolhatja!"

Polyák Nikolett - Petõfi Túrakör

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Nagy Irén, Polyák Nikolett (Kecskemét), Rafi kutya (Kecskemét), Spiegelberger Tamás, Szekeres Zoltán (Kecskemét), Török Mária, Varga Istvánné Borika és Zsikla Roland.
 

 

Éjszakai fények

 

Mi azok vagyunk!

 

Aggyisten!

 

Roli

 

Furcsa a jelet így látni

 

Elindulunk

 

Bemozdulós kép

 

Rögtönzött csoportkép

 

Ennyi maradt a néhány napja kihelyezett eledelből

 

Ircsike visszanéz

 

Zseblámpa

 

Ki az, aki ilyenkor ezt elolvassa?

 

Lámpákkal turbózott kép

 

Borika

 

Telibe talált jelzés

 

A téli éjszaka kis köddel is jár

 

Elesettség

 

Rohanás a vak sötétbe

 

Megint egy "C"

 

Tornázni sosincs késő

 

Előkerül a sütemény is

 

Eszünk, eszegetünk

 

Betyár Óriások 1.

 

Betyár Óriások 2.

 

Szép túra volt...

 

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz