FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(162.) IZSÁKI POSZÁTA TANÖSVÉNY


Idõpont: 2009. december 30. szerda
Táv: 6 km



A Poszáta tanösvény ugyancsak Izsák mellett található, de jó három kilométert kell gyalogolni a falu szélétõl, hogy a széle elérhetõvé váljék. Ezt a távot úgy tettük meg, hogy végigjártuk a másik izsáki tanösvényt, amelynek leírását az elõzõ oldalon találhatod meg.
Szóval, elérve a tópart egy másik szakaszát, a tulajdonképpeni nyugati part középsõ harmadát, egy másik tanösvény állomás-tábláiba botlik az ember. Ezek ugyan nem tartalmaznak információt, csak számozást, hogy hányadik állomáson vagyunk éppen, valószínûleg azért, mert leíró füzet tartozhat a tanösvényhez. Ilyenünk nekünk nem volt, de azért a fenyõfát, a nyárfát és a nádat enélkül is felismertük. Úgy, ahogy az egyik, és legérdekesebb  állomást is, mert a tó egyetlen, valamire való nyílt víztükréhez bevezetõ ösvény elején tábla figyelmeztet arra, hogy ide csak engedéllyel lehetne belépni. Mivel mi nem tértünk le az ösvényrõl, meg amúgy is természetbarátok vagyunk, tehát minden élõre vigyázunk, ráadásul a tanösvény egyik állomása is volt egyben a tiltott helyen, mégis bemerészkedtünk. Néhány száz kanyargás után egy kunyhóhoz értünk, amelybõl sok kis ablakon - gondolom elsõsorban távcsõvel - jól tanulmányozható a tó madárvilága. Mi tél lévén, távcsõ nélkül egy fia madarat se láttunk. Nem baj, a hely így is szép volt.
Innen kikeveredve, a tóparti szekérúton maradtunk, és így értünk vissza elõbb az Aqua Colun nyomvonalához, majd pedig a település szélén hagyott autóhoz. Kis szépséghiba, hogy az esõ az utolsó másfél órában esett. De ez már egyikünket sem érdekelte.

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Torkos kutya, Török Mária és Varga Istvánné Borika.
 

 

A Kolon-tóhoz érünk

 

Szegfûgomba decemberben

 

Zuzmó

 

Tábla int

 

Tábla tájékoztat

 

A madárvárta ösvénye

 

A Kolon-tó közepe

 

Újabb gomba

 

Torony

 

Messzelátás

 

Küzdünk az esővel

 

Pont ez most nem kellett volna...

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz