FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(162.) POSZÁTA TANÖSVÉNY
 

Időpont: 2009. december 30. szerda
Táv: 6 km
 

A Poszáta tanösvény ugyancsak Izsák mellett található, de jó három kilométert kell gyalogolni a falu szélétől, hogy a széle elérhetővé váljék. Ezt a távot úgy tettük meg, hogy végigjártuk a másik izsáki tanösvényt, amelynek leírását az előző oldalon találhatod meg.
Szóval, elérve a tópart egy másik szakaszát, a tulajdonképpeni nyugati part középső harmadát, egy másik tanösvény állomás-tábláiba botlik az ember. Ezek ugyan nem tartalmaznak információt, csak számozást, hogy hányadik állomáson vagyunk éppen, valószínűleg azért, mert leíró füzet tartozhat a tanösvényhez. Ilyenünk nekünk nem volt, de azért a fenyőfát, a nyárfát és a nádat enélkül is felismertük. Úgy, ahogy az egyik, és legérdekesebb  állomást is, mert a tó egyetlen, valamire való nyílt víztükréhez bevezető ösvény elején tábla figyelmeztet arra, hogy ide csak engedéllyel lehetne belépni. Mivel mi nem tértünk le az ösvényről, meg amúgy is természetbarátok vagyunk, tehát minden élőre vigyázunk, ráadásul a tanösvény egyik állomása is volt egyben a tiltott helyen, mégis bemerészkedtünk. Néhány száz kanyargás után egy kunyhóhoz értünk, amelyből sok kis ablakon - gondolom elsősorban távcsővel - jól tanulmányozható a tó madárvilága. Mi tél lévén, távcső nélkül egy fia madarat se láttunk. Nem baj, a hely így is szép volt.
Innen kikeveredve, a tóparti szekérúton maradtunk, és így értünk vissza előbb az Aqua Colun nyomvonalához, majd pedig a település szélén hagyott autóhoz. Kis szépséghiba, hogy az eső az utolsó másfél órában esett. De ez már egyikünket sem érdekelte.


Ezen a napon együtt túrázott: Balog Csaba, Torkos kutya, Török Mária és Varga Istvánné Borika.


 

 

A Kolon-tóhoz érünk Szegfűgomba decemberben Zuzmó Tábla int Tábla tájékoztat A madárvárta ösvénye
Bent vagyunk A Kolon-tó közepe Kilátás Újabb gomba Hol is vagyunk épp? Áztunk, mint a verebek

 

 


 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz