FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(100.) JUBILEUMI BICIKLI-É S GYALOGTÚRA A NYÍRI-ERDŐBE


Idõpont: 2009. március 28. szombat
Útvonal:
Lajosmizse - Klábertelep - Méntelek - Nyíri-erdõ - Nagynyír vm.
Táv: 15 km



100. jubileumi túránk reggelén hideg idõre és metszõ szélre ébredtünk. Az ég borult volt, úgy tûnt, talán még az esõ is elered. Hogy lesz ebbõl piknik, aggódtunk mindannyian.
A Kollégium elõtt már háromnegyed hétkor jelentõs embertömeg nyüzsgött, hét után néhány perccel pedig már negyvennél is többen voltunk. Eszter elhozta - elõzetes jelzés nélkül - Mufurc kutyáját is, de haza kellett küldenünk a négylábút, mert a parkerdõben nem örültek volna neki, különös tekintettel a pávákra.
Fél nyolckor indultunk neki a távnak. A gyalogosok Ircsike, Borika és Hria vezérletével baktattak a Pacsirta utca érintésével a Klábertelep irányába, a bringásokat pedig én kísértem, ezúttal autóval (kissé belebetegedve, mert pont ezen a túrán nem gyalogolhatok...). Elsõ megállónk a Kláber-kastélynál volt, itt bevártuk a gyalogosokat is, és felvettük Vivien mellé (õ megfázásos betegsége miatt ugyancsak velem autózott) Mónikát is, akinek pedig kiugrott a válla, kockázatos lett volna neki is a gyaloglás, így õ is potyázott.
Ircsikéék átvágtak a nagy réten, és nem sokkal utánunk értek be Méntelekre, ahol a kocsmában evés, ivás, kávé, fél óra zsezsegés. A hátralévõ jó négy kilométerre már nem vártunk senkit, csak a Nyíri-erdõben találkoztunk újra.
Mire a csapat nagyobbik fele is beért a parkerdõbe, már megpucoltuk a krumplit, a hagyma a zsíron üvegesedett. Ircsike átvette a fõzés irányítását, a  gyerekek meg hátramentek a sportpályára, hogy egy kis étvágyat csináljanak az ebéd elõtt. Aki nem akart kosarazni, kézizni, az sétált egy nagyot, mert az idõ is dél elõtt egy kicsivel erõsen melegedni kezdett, a Nap már tavasziasan égetett.
Az ebéd, huszonöt liter paprikás krumpli, egy fél óra alatt elfogyott, nekünk már nem is maradt, és repeta sem volt. Legközelebb többet kell fõznünk.
Egy órakor bebocsátást kaptunk az 1848-as emlékmúzeumba, ahol a Kossuth és Petõfi szobákban még fegyvereket is láttunk kiállítva. A gondnok hölgy segítségével még a kápolnába is bemehettünk, ahol néhány percre mindenkin áhítat lett úrrá.
A gyerekek ezutánra spontán lovasbemutatót szerveztek nekünk, a szomszédos Vackorvár két fiatal lovasával fõszerepben. Néhány gyerekünket még meg is lovagoltatták.
A nem várt szép idõben egy percet sem unatkoztunk, egyik programból a másikba sodródtunk, a nap csúcsa mégis a harminc fõs amerikai foci volt. Nagy rohanás, birkózás, rángatás, kiabálás, sírás-nevetés, de hatalmas kaland. Egy valóságos pankráció. Komolyan senkinek sem fájt a játék, így jó hangulatban fejeztük be a napot.
A gyerekek nagy része nem akart hazamenni, kint akart aludni, következõ hétvégén is vissza akart jönni, satöbbi. Idei legjobb hangulatú megmozdulásunk mindenki számára nagy élményt jelentett, és egy ideig emlegetni fogjuk, az biztos.
Három hét múlva találkozunk egy igazi számháborúban, Pusztavacson...

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Árva Bettina, Balog Csaba, Balogh László, Beliczai Mihály, Bujdosó Bettina, Bujdosó László, Dorcsák Dávid, Dorcsák Tibor, Fehér Márk, Fehér Mihály, Gazdag Viktória, Hriazik Attila, Hriazik Tamás, Joó Anita, Joó Evelin, Joó Kitti, Kanyik Barbara, Kanyik Imre, Keller Péter, Kovács Edit, Kovács Natália, Kun Ádám, Kun Ferencné Marika, Kun Vivien, L. Kovács Melinda, L. Kovács Norbert, Nagy Irén, Németh Marika, Petõ Norbert, Petõ Roland, Sárdi Marianna, Sárközi Ervin, Seres Nándor, Seres Roland, Simári Anita, Sutus Mónika, Szõrös Eszter, Takó Tibor, Tóth Tímea, Török Mária, Utasi Enikõ, Varga Istvánné Borika, Varga Péter, Varga Zsuzsanna, Zsikla Roland és Zsikla Zseráld.

 

"A múzeumban" és a "Pávatánc" címû képeket Borika készítette.
 

 

Ménteleki bravúr

 

Joó-lányok

 

Készül az ebéd

 

Fanyűvés

 

Ágyútöltelékek

 

Séta az erdõben

 

Ugrás

 

Készül az ebéd

 

Hinta minden szinten

 

Csend van...

 

A múzeumban

 

Tavaszodik

 

Pávatánc

 

Próbalovaglás

 

A desszert: amerikai foci

 

Engedd el  a hajamat

 

Benne vagyunk a délutánban

 

Búcsú csoportkép, hazaindulás előtt

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz