FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(140.) KERESZT-SZENTELÉS
 

Időpont: 2009. augusztus 23. vasárnap
 

A Besenyi-kereszt az egyik legrégebbi ilyen alkotás a lajosmizseiek közül. Állapota az utóbbi időben annyira megromlott, hogy időszerűvé vált a felújítása. Más emlékek is vannak ilyen helyzetben, de ennek megmentője is lett: Kollár Csaba és Kovácsné Terenyi Éva. Csaba személyes, családi indíttatásból fogott bele a szervezési és kivitelezési munkába. Aztán találkozott Terenyi Évával, akinek ugyancsak ilyen szándékai voltak. Anyagi áldozatot és munkát nem sajnálva, egy kecskeméti műköves cég kivitelezésében, 2009. augusztus 20. előtt már helyén állt a felújított kereszt, de csak 23-án szentelték újra.

Az eredeti keresztből csak a Mária-szobor és a Krisztus maradt meg, illetve betűhív másolat a kereszt felirata, a többi rész teljesen új. A betontalapzatra állított vörösmárvány emelvény remélhetőleg sokáig dacol még az idővel, és sok embernek nyújt a kereszttel való találkozás lelki békét.

Csabának és Évának ezúton is sok szeretettel gratulál:

                                                                                                                                   a Járóföld TE CsapataA szentelésen részt vett: Balog Csaba, Balog Jánosné Terike, Basky András, Berta Bálint, Berta János, Garay Dénes, Holi János, Hornacsekné Kucsera Ilona, Hriazik Attila, Hriazik Evelin, Kaszab Csaba, Kovács Csilla, Kovács Dóra, Kovács Dániel, Kovács Edit, Kovács Rebeka, Kövér Dániel, Kövér Ferenc, Kun Ferencné Marika, Kun Zsolt, Lénárt György, Mufurc kutya, Nagy Irén, Németh Anna, Németh Mária, Némethné Laja Mária, Pozsgai Zoltán, Rigó Pál, Rigó Pálné, Sárközi Zsuzsa, Szőrös Ádám, Szőrös Andrásné Éva, Szőrös Anna, Szőrös Dániel, Szőrös Eszter, Szőrösné Székely Cecília, Tóth István, Tóth Tímea, Török Mária, Treiber Emil, Treiber Gergő, Vámos Csaba (Mezőberény), Varga István, Varga Istvánné Borika, Veszelszki Dóra, Veszelszki Sándor, Veszelszki Vendel, Veszelszkiné Dobos Erzsébet, valamint Krisztián (Velence) és Levente (Velence),  Bellusz Feri bácsi és felesége, Pécsiné, Pécsi Gábor és menyasszonya.


 

 

Buszon Kakaspörkölt Andrásék és Sanyiék Lajos és Dénes A szentelők A közönség
A polgármester Az újítók Csaba és Jóska Csaba és Éva Halsütés esőben... ...és a pörkölt is kész
Kimérés Sátor alatt Szabad ég alatt Totál kép Kötetlen beszélgetés Hazamegyünk

 

 


 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz