FŐOLDAL

    MAGUNKRÓL  TAGJAINK  TÚRANAPTÁR  BESZÁMOLÓK  ARCHÍVUM  EREDMÉNYEINK  LÉTESÍTMÉNYEINK  TÚRAKÖR KLUB  FILMJEINK  ÍRÁSOK  NAPLÓ  MÉDIA  KOLLÉGIUMI TÚRAKÖR  FOTÓKIÁLLÍTÁS  MESEPÁLYÁZAT  


(129.) JELZÉSFESTÉS LAJOSMIZSÉN
 

Időpont: 2009. július 16-23.
 

Az első lajosmizsei turistaút létesítését évekkel ezelőtt döntöttük el, de csak idén öltött testet az elképzelés.
Több részletben, tíz ember hatékony közreműködésével valósult meg a "csak" 10 kilométer hosszú turistaút 
ZÖLD SÁV jelzésének felfestése. Hogy mennyire nem könnyű munka, azt csak az tudja, aki kipróbálta: harmincöt fok feletti meleg, gőzölgő aszfalt, szúnyogfelhők. Ugyanakkor viszont sok nevetés, egymás segítése és egy nagyon érdekes alkotási folyamat, egy teremtő munka, amely soha nem volt értéket hozott létre.
Részben autóval, részben gyalogosan jártuk végig az útvonalat Lajosmizse központ és a Pusztatemplom között. Először letisztítottuk a fákat, megpucoltuk a felületeket, egyszóval előkészítettük a festéshez. Második alkalommal fehér alapot festettünk, de ezt még egyszer meg kellett ismételnünk, ugyanis szinte kivétel nélkül kifakultak, megsárgultak, így az első festés alapozásnak volt csak tekinthető. Negyedik alkalommal aztán végül sor került a zöld sáv felfestésére, így válva teljessé a turistaút kivitelezése.
A munkatúrák egyes folyamatainak és az elkészült jelzéseknek bizonyítékai a mellékelt képek. Aki szeretné személyesen is megnézni a végeredményt, azt szeretettel várjuk a 2009. augusztus 23-án, 7.30-as indulással meghirdetett turistaút avatásra.


 

 

Az első fehér alap Óvodánál Összedolgozás Városház tér Iskola-tó mellett 1. Iskola-tó mellett 2.
Kétkézvonózás Ceglédi úton Hria Lajosékkal Baltázás Ervin ásóval
Sablonos Tarnay-dűlő Borika Mindenki beszáll Akácos alléban Pista bácsi is besegít
Kónyán Kőre festve Ismét kővel Ircsike a Pusztatemplomnál A romhoz vezető út jelzése A rom-jel a meggyesnél

 

 


 

a

© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz