FŐOLDAL

   MAGUNKRÓL     CSOPORTKÉPEINK     TAGJAINK     TÚRANAPTÁR     BESZÁMOLÓK     ARCHÍVUM      LÉTESÍTMÉNYEINK    TÚRAKÖR KLUB     ÍRÁSOK      NAPLÓ     MÉDIA     JÁRÓFÖLD 

_______________________________________________________________________________________________________________________


(149.) 1956-OS FÁKLYÁS EMLÉKTÚRA A PUSZTATEMPLOMHOZ


Időpont: 2009. október 21. szerda
Útvonal:
Lajosmizse - Iskola-tó - Tarnay dűlő - Péli-kereszt - Pusztatemplom
Táv: 10 km



A Kollégium 20 fõvel, hagyományteremtõ céllal, az 1956-os forradalom tiszteletére gyalogtúrán vett részt. Méghozzá fáklyás túrán.
Délután 4-kor indultunk intézményünk elõl, és már sötétben, fél hétkor értünk ki a romhoz. Az útvonal a nyáron felfestett zöld jelzésünkön vezetett, de mégis más volt az egész, mint az eddigiek. Ugyanis a Péli-keresztnél, erõs szürkületben, meggyújtottuk a fáklyákat, és az egyre sötétebb estében a fények érdekes játékait láthattuk. A képek csak kis mértékben adják vissza azt, amit az út során megéltünk.
A dombhoz érve már az orrunkig is alig láttunk, hiába voltak a fáklyák. A rom alatt különleges hangulatú csoportképeket próbáltunk hosszú exponálási idõvel készíteni, nem tökéletes eredménnyel. A forradalom és a hõsök emlékére, a kõomladéknál a Kossuth-nótát, az útkeresztezõdésben álló kereszt alatt pedig a "Boldogasszony anyánk" kezdetû valamikori himnuszt énekeltük el.
Az est és programja általános sikert aratott, a gyerekek persze már megint a következõ alkalmat követelték. Ez mindig így van. Csak legyenek akkor is ilyen lelkesek...

 

Minden rokonom!
 

Sántaőz

 

Ezen a napon együtt túrázott: Aranyos Beáta, Árva Bettina, Balog Csaba, Baranyi Ferenc, Beliczai Mihály, Dormány Tamás, Fehér Mihály, Gábor Lukács József, Gazdag Barbara, Gazdag Viktória, Góbi Dzsenifer, Kanyik Barbara, Keller Andrea, Keller Péter, Polefkó Darius, Pozsgai Alexandra, Révbéri Zsolt, Sáfrán Barnabás, Soós Sándor és Zsikla Zseráld.
 

 

Kolesz elõtt

 

A felüljárón

 

Romtanya

 

Öklös

 

Törpék

 

Szürkül

 

Szép részen járunk

 

Csoportkép világosban

 

Meggyújtottuk a fáklyákat

 

A Pusztatemplomnál

 

Egy másik beállításban

 

Keresztesek

 

 

 

 

Az oldalon szereplõ írások, képek felhasználása csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges.

 

"Vigyázz a Földre! Nem az őseid hagyták rád, az unokáidtól kaptad kölcsön." (indián közmondás)

a© Petőfi Túrakör - Balog Csaba Sántaőz